Amenzi totale de 35.000 de lei la terasele din Cluj, zilele trecute, pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a desfășurat miercuri și joi (8 și 9 iulie) controale la terasele restaurantelor și barurilor din Cluj-Napoca. Au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 35.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

Un număr de 48 de angajatori din municipiul Cluj-Napoca au fost controlați, aplicându-se 39 de sancțiuni contravenționale, dintre care 31 au fost amenzi, cuantumul total al acestora ridicându-se la 35.000 de lei.

Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor cu referire la obligația operatorului economic de a asigura o distanță de minim 2 metri între mesele situate pe terasă, precum și pentru consumul băuturilor alcoolice în spații din interiorul clădirilor.

La aceasta acțiune, parte din campania de prevenire și combatere a pandemiei COVID-19, au participat toți inspectorii de muncă ai ITM Cluj.

„În cadrul acestor acțiuni de control, în contextul situației epidemiologice în creștere din țară, s-a urmărit cu prioritate conștientizarea angajatorilor, angajaților dar și a clienților acestora asupra pericolului expunerii neprotejate în spațiile aglomerate, respectarea măsurilor prevăzute de lege pentru prevenirea infectării cu virusul COVID 19 fiind imperios necesară. Cu toate acestea, în aplicarea sancțiunilor contravenționale, s-a avut în vedere impactul socio-economic al acestei perioade de pandemie asupra forței de muncă și agenților economici, aplicându-se cuantumul minim impus de lege”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău