Amenzi pentru călătorii din autobuze care miros urât sau înjură

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Primăria Cluj-Napoca pregătește un nou regulament privind normele de conduită în mijloacele de transport în comun. Astfel, noul regulament prevede sancțiuni pentru călătorii murdari, pentru cei ce înjură sau fac gesturi obsecene.

Călătorii care poartă haine murdare sau urât mirositoare vor fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei. O atititudine jignitoare sau insutătoare la adresa șoferilor sau controlorilor se poate sancționa cu o amendă între 300 și 400 lei.

De asemenea, riscă o amendă între 100 și 200 de lei și cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute.

Vor fi amendați cerșetorii, sau cei care urcă în autobuz cu biciclete.

Normele de conduită pe mijloacele de transport în comun nu au mai fost modificate din 2004.

“Călătorii sunt obligaţi să-şi asigure stabilitatea în timpul mersului mijlocului de transport public folosind barele şi mânerele special amplasate în interior, să plătească costul călătoriei şi să-şi procure cu anticipaţie titlul de călătorie pe liniile de transport ale CTP Cluj-Napoca SA, să obţină confirmarea achiziţionării titlului de călătorie prin SMS înainte de urcarea în mijlocul de transport în comun, să-şi valideze titlul de călătorie în staţie sau imediat după urcare, să prezinte titlul de călătorie valabil la solicitatea organului de control, să prezinte organului de control actul de identitate la solicitarea acestuia”, se specifică în regulament.

Ultimile articole

Articole populare