Amenzi pe Lacul Tarnița. Pontoane și ambarcațiuni ilicite pe lacul din care își iau clujenii apa

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean participat, ieri, 1 iulie, la o razie pe Lacul Tarnița, în cazul mai multor ambarcațiuni și pontoane fiind depistate scăpări din temeiul legal, aplicându-se sancțiuni.

În luna octombrie a anului trecut, Ministerul Apelor și Pădurilor a interzis oficial folosirea ambarcațiunilor motorizate, hidroavioanelor, skijeturilor, bărcilor și pontoanelor cu motor pe lacurile de acumulare Tarnița și Fântânele. Cel dintâi deservește clujenilor ca sursă de alimentare cu apă potabilă.

„Astăzi am organizat o acțiune integrată de control, cu scopul de a verifica legalitatea funcționării pontoanelor și ambarcațiunilor aflate pe raza Lacului Tarnița. Au participat reprezentanții mai multor instituții cu atribuții de control în domeniu. În urma verificărilor au fost identificate unele situații de nerespectare a dispozițiilor legale și au fost aplicate sancțiuni. Acțiunea de control face parte dintr-o serie de măsuri pe care le vom lua în continuare, pentru a ne asigura că toți cei care desfășoară activități comerciale sau de agrement în zona lacului, cunosc și respectă regulile”, a scris Mircea Abrudean într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii