Ambulanțe la cine merită. Clujul va primi data viitoare, poate la anu’

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, împreună cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea au oferit astăzi cheile „de rezervă” pentru 32 de ambulanțe, cinci dintre ele plecând cu câteva zile înainte.

Chiar dacă era anunțat la acest eveniment, prefectul județului Cluj a lipsit de la ”ceremonia” de predare a ambulanțelor asamblate la Gilău, județul Cluj.

Nicolae Bănicioiu a executat repede ceremonia de predare a cheilor în timp ce semnalele vizuale și acustice erau deja în acțiune.
El a declarat că în prima tranșă oferă doar 37 de ambulanțe, în următoarea tranșă urmând să sossească ambulanțe și pentru Cluj. Totodată l-a criticat pe fostul premier, actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, despre care a spus că din cauza lui aceste ambulanțe nu au fost livrate acum trei, patru ani. „Noi am dat acum o primă tranșă de 37 de ambulanțe de tip B, dotate, mai urmează o tranșă de 143 de ambulanțe până la finalul anului, deci reușim să schimbăm o parte din mașinile foarte vechi. Mașinile care pleacă astăzi în țară sunt în funcție de priorități.Clujul urmează în tranșa a doua pentru că este bine pus la punct. Aceste mașini vin cu întârziere, ar fi trebuit să vină acum 3, 4 ani. Și anul viitor va fi un an bogat pe partea de infrastructură în sănătate, asta înseamnă că vor veni și ambulanțe”, a declarat Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre Spitalul Regional de Urgență pentru care l-a criticat pe edilul orașului că nu grăbește formalitățile. „În sfârşit, Spitalul regional de Urgenţă se va face la Cluj, pentru că deja a fost trecut în acordul de parteneriat, a fost negociat, este prevăzut. De la începutul anului viitor se vor demara procedurile pentru licitaţie. Vor fi lucrări de construcţie, va fi o construcţie nouă, vor fi amenajări, echipamente, actualizarea studiului de fezabilitate. Locaţia este oferită de autorităţile locale, dar îmi doresc o implicare mai activă din partea acestora, pentru că a făcut mai mult Bucureştiul decât au făcut ele. Au întârziat foarte mult lucrurile, de şapte – opt ani tot auzim că se va face un spital regional la Cluj. La anul încep lucrările la acest spital”, a spus Bănicioiu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii