Alimente expirate, descoperite în magazinele clujene

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială au  demarat în această săptămână o acţiune de verificare a magazinelor cu profil alimentar, care vizează, în special, respectarea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate. Acţiunea s-a desfăşurat în toate cartierele municipiului. Până în prezent au fost verificați 15 agenți economici.

Nereguli constatate: comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate, respectiv a produselor neetichetate conform legislaţiei în vigoare (mezeluri, carne, lactate, produse de patiserie, sucuri) – 12 cazuri; lipsa acordului de funcţionare şi a aprobării de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca – 1 caz.

Pentru neregulile constatate au fost încheiat 13 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 11.900 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 şi ale O.G. nr. 99/2000 republicată. Marfa neconformă normelor legale a fost retrasă de la vânzare.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii