Alimente expirate, descoperite în supermarketurile clujene

Peste 26000 de lei amenzi pentru comercializarea de mărfuri necorespunzătoare.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciul Inspecţie comercială au desfășurat o acţiune de verificare a super/hypermarketurilor din Cluj-Napoca. Pe parcursul săptămânii trecute au fost verificați 18 agenți economici în ceea ce privește respectarea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate.

Controalele au avut loc în toate cartierele municipiului, iar cu această ocazie au fost identificate nereguli precum comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate (la carne, mezeluri, lactate, dulciuri, alte produse alimentare ambalate).

Pentru neregulile depistate au fost încheiate 15 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 19.900 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 şi ale Legii nr. 12/1990 republicată.

O altă acțiune a polițiștilor locali a vizat verificarea magazinelor nealimentare care comercializează produse de import fără traducere în limba română. Au fost verificați 14 agenți economici, iar în urma acestor controale au fost încheiate 10  procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 7.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009.

În urma desfășurării celor două acțiuni, marfa neconformă normelor legale a fost retrasă de la vânzare.

Astfel de verificări vor continua pe tot parcursul lunii decembrie, având în vedere faptul că în această perioadă a anului se înregistrează un volum mare de vânzări.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare