Alexandru Rafila răspunde acuzațiilor despre tatăl său. „Nu sunt de acord cu ce a făcut el, nu există nicio scuză pentru apartenența la Securitate”

Speculațiile care au avut loc în presă în legătură cu apartenența tatălui a celui ce reprezintă România în cadrul OMS, Alexandru Rafila, se adeveresc. Acesta a colaborat cu Securitatea, iar informațiile aflate de public după cooptarea lui Rafila de către PSD au fost comfirmate.

În cadrul B1 TV, noul membru PSD a spus că a comdamnat tot timpul colaborarea tatălui său cu Securitatea și a spus că nu există ”nicio scuză pentru apartenența la Securitate” pe care a catalogat-o ”absolut condamnabilă”.

Tata a lucrat până în iunie 1949 în Securitate. Eu am aflat despre aceste lucruri când eram student, nu știu foarte multe. Da, este adevărat. Dincolo de lucrurile pe care le-a făcut tatăl meu și cu care eu nu sunt de acord, colaborarea cu Securitatea este absolut condamnabilă.”

Totuși, nu tot ceea ce a circulat în spațiul public este adevărat: „Foarte multe dintre informații nu sunt adevărate. Tata a terminat Medicina în 1960, eu m-am născut în 1961, iar evenimentele la care faceți referință s-au petrecut în 48-49. Bunicul meu a fost prizonier în Rusia și s-a întors cu un copil, tatăl meu. În Memorialul Durerii nu a fost obiectiv cu tatăl meu.”, declară Rafila.

Șeful OMS România dezminte și faptul că tatăl lui a participat la masacrul țăranilor spunând că: „Moartea țăranilor s-a întâmplat după ce tatăl meu a fost dat afară din Securitate, a fost dat afară și de la Medicină pentru că a fost considerat element dușmănos. El nu a fost implicat în acel masacru. Sunt afectat emoțional, nu văd unde este vina mea (…) Nu încerc să îi găsesc nicio scuză”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii