Amendă de 10.000 de lei pentru lucrările executate în albia Someșului Cald

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) aduce precizări în legătură cu situația semnalată în spațiul public de către domnul senator Mihai Goțiu.

ABA Someș-Tisa a luat act de interpelarea domnului senator Mihai Goțiu și de situația prezentată în aceasta, prin Administrația Națională „Apele Române”, în data de 11 aprilie 2019.

În aceeași zi, reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj s-a deplasat la fața locului, constatând prezenţa unei construcţii din beton, amplasată pe malul stâng al râului Someșul Cald, pe raza localității Râșca. În urma deplasării în teren, am procedat imediat la identificarea și contactarea beneficiarului și executantului lucrării. Acesta a fost convocat la sediul ABA Someș-Tisa, pentru a prezenta  actele deţinute, care au stat la baza realizării construcţiei.  În momentul respectiv, persoana nu se afla în țară.

În data de 15 aprilie 2019 beneficiarul s-a prezentat la sediul ABA Someș-Tisa și a declarat că intenționa construirea unui spațiu pentru petrecerea timpului liber, care să includă și o moară artizanală, lucrare care a fost începută în urmă cu câteva luni.

Din documentele puse la dispoziţie s-a constatat faptul că lucrarea a fost executată fără a deţine acte de reglementare din punctul de vedere al gospodăririi apelor. Această faptă constituie contravenție, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996 cu modificările și completările ulterioare. În consecință, executantul lucrării  a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Totodată, reprezentanții instituției noastre i-au solicitat sistarea lucrărilor, până la stabilirea modului de soluționare a situației de către toate instituțiile implicate.

ABA Someș-Tisa rămâne în continuare atentă la sesizările privind existența unor potențiale încălcări ale legii în ceea ce privește apele.

 

Ultimile articole

Articole populare