Activități de comemorare a celor 50 de ani de la moartea lui Martin Luther King Jr.

Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, se alătură demersului de comemorare a celor 50 de ani de la moartea  lui Martin Luther King Jr., prin organizarea mai multor activități menite să celebreze valorile voluntariatului și prieteniei, dar și importanța lecturii în general. Astfel, partenerii bibliotecii se vor implica în activități de lectură pentru copii, seniori și persoane cu nevoi speciale, care se vor desfășura miercuri, 04 aprilie 2018, după cum urmează:

Voluntarele Asociației Femeilor de Afaceri vor fi prezente, începând cu ora 15.00, la o Orӑ de lecturӑ pentru copii. Activitățiile se vor desfășura la Clinica Pediatrie I, Clinica Pediatrie II ṣi Clinica Pediatrie III.

Activități de lecturӑ și informare pentru copii vor avea loc de la ora 13.00 la filiala Bibliosan a Bibliotecii Județene din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, cu participarea medicului specialist medicină dentară Ani Florentina.

            De asemenea, copiii sunt așteptați și la Biblioteca Comunală Jucu la o Oră de lectură ṣi atelier de lucru, începând cu ora 10.00.

            Pentru seniori se organizează Ore de lecturӑ la Centrul de Îngrijire ṣi Asistenṭӑ Cluj-Napoca de la ora 11.00 și la Centrul pentru Persoane Vârstnice Recea Cristur de la ora 10.00.

Totodată, Asociaṭia Derzelas sărbătorește ziua memorială dedicată lui Martin Luther King Jr. printr-o Orӑ de lecturӑ ṣi atelier de lucru pentru persoane cu nevoi speciale, care va avea loc la sediul asociației de la 10.30.

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj inaugurează la ora 13.00 o mini-bibliotecă la Cabinetele de medicinӑ de familie de pe strada Grigore Alexandrescu nr. 5. De la ora 17.00 va avea loc la filiala „Traian Brad” a Bibliotecii Județene, Clubul mӑmicilor, cu participarea psihopedagogului Gabriela Barbu.

Informații complete despre program sunt disponibile și online pe pagina web dedicată proiectului: http://americancouncils.ro/44pentruprieteni/.

Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education au lansat proiectul 4/4PentruPrieteni, inspirat de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”. Prin acest proiect, ziua de 04 aprilie 2018, în care se comemorează 50 de ani de la moartea  lui Martin Luther King, Jr. , este dedicată comunității și faptelor bune.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare