accidentul mortal din floresti

Anchetă la UPU Cluj. Era sau nu drogat, tânărul care a provocat accidentul mortal din Florești?

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca a declanşat o anchetă internă după ce primele analize medicale făcute tânărului care a provocat accidentul mortal din Florești au indicat prezența unor substanțe psihoactive. Ulterior, aceste rezultate au fost infirmate de IML Cluj.

“A fost declanşată o anchetă internă la UPU Cluj-Napoca, se vor evalua etapele şi vom analiza dacă putem îmbunătăţi ceva sau nu din această activitate. Ideea este de a nu transforma un serviciu de urgenţă într-un laborator de performanţă. În cazul accidentului rutier din 21 ianuarie au fost realizate analize în cazul şoferului pe un aparat de la UPU care identifică anumite substanţe, iar în acest caz a ieşit pozitiv pentru Tetrahidrocanabinoizi (THC), substanţe psihoactive.

Dacă o substanţă a ieşit pozitivă, nu înseamnă că este, într-adevăr, unul dintre droguri, sau o substanţă sintetică, care are molecula asemănătoare cu drogul respectiv. Acest rezultat se validează sau nu de către IML, unde există un laborator de toxicologie. La UPU s-au luat probe din urină, la IML au fost prelevate probe şi din sânge”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul medical al SCJU Cluj, Adela Golea.

Aceasta a mai spus că şoferul rănit în accident, în vârstă de 19 ani, este internat la secţia de Terapie Intensivă, în cazul lui punându-se problema amputării unui picior.

Vă reamintim că tânărul se află împreună cu o tânără de 20 de ani în mașina care s-a lovit de un stâlp. Tânără a decedat pe loc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare