deszapezire accidentele

CNAIR – Drumurile sunt curățate. Accidentele au loc din vina șoferilor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) precizează că accidentele din ultimele zile nu au fost provocate de zăpadă sau polei, ci de neatenția șoferilor.

CNAIR menționează că utilajele au intervenit cu material antiderapant și au curățat drumurile pe care au avut loc accidente.

Potrivit CNAIR în pozele cu accidentele  se vede că pe carosabilul nu era nici zăpadă și nici polei, vina aprținând șoferilor. Această concluzie este susținută de rapoartele Poliției Rutiere.

În această perioadă se circulă pe reţeaua rutieră de drumuri naţionale în condiţii de iarnă şi pe multe porţiuni de drum carosabilul este umed. Ca atare facem din nou apel la conducătorii auto să conducă prudent, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze o distanţă de siguranţă între autovehicule şi să nu efectueze manevre bruşte.

Condițiile meteorologice actuale mobilizează drumarii, aceștia acționează pe toate drumurile unde se impune intervenția acestora. Se intervine cu utilajele de deszăpezire pentru a se îndepărta zăpada de pe carosabil și pentru a se împrăștia material antiderapant. Rugăm participanții la trafic să evite deplasările pe perioada codului galben de vreme rea, emis de ANM.

Citește și:

Polițiștii clujeni recomandă șoferilor prudență la volan în perioada de iarnă

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare