A treia ediție a concursului „Proscenium”, organizată la UBB

Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează cea de-a treia ediție a Concursului Național de Dramaturgie, Scenaristică, Publicistică Teatrală și Cinematografie „ProScenium”, destinat elevilor de liceu.

Concursul, cu cele patru secțiuni ale sale, își propune să descopere și să promoveze tinerii pasionați de teatru, cu talent dramaturgic și simț critic și, în același timp, să încurajeze participarea activă a tinerei generații la viața teatrală românească.

Pentru secțiunile de dramaturgie și scenaristică, participanții vor trimite o piesă sau un scenariu de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicate sau jucate pe o scenă profesionistă, sau filmate și prezentate public. Pentru cele de publicistică, concurenții vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2.000-3.000 de cuvinte, despre un spectacol sau film vizionat. Juriul este format din specialiști în artele spectacolului și film, cu o experiență profesională considerabilă.

Premiul I (pentru fiecare secțiune): voucher de cărți în valoare de 500 de lei; invitație de a participa în mod gratuit la Tabăra de Dramaturgia Cotidianului, 2018.

Premiul II (pentru fiecare secțiune): voucher de cărți în valoare de 350 de lei.

Participanților care obțin locul I la oricare dintre secțiuni li se poate considera promovată cu nota 10 proba de la examenul de admitere la specializarea Teatrologie (pentru cei care concurează la secțiunile dramaturgie / publicistică teatrală) sau Filmologie (pentru cei care concurează la secțiunile scenaristică / publicistică cinematografică) de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj.

Concursul „ProScenium” a fost inițiat din dorința organizatorilor de a încuraja tinerii cu aptitudini în domeniu să își valorifice talentul și să își exerseze spiritul critic, dar și pentru a-i promova pe aceștia, stimulându-i astfel să se implice și ulterior în viața teatrală și cinematografică românească.

Până pe 1 mai 2018, doritorii pot trimite textele, în format PDF, însoțite de formularul de înscriere la concurs (completat olograf și scanat) pe adresa concurs@teatrologie.ro sau prin poștă, la adresa Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune (str. Mihail Kogălniceanu nr. 4, sala 12, cu mențiunea „Pentru concursul ProScenium”).

Formularul de înscriere se poate descărca de pe site-ul http://www.teatrologie.ro/

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare