A fost finalizata refacerea podului numarul 3 din Cheile Turzii (FOTO)

Consiliul Județean Cluj și Serviciul Public Județean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj anunță turiștii precum și toate persoanele interesate în legătură cu faptul că vizitarea traseului complet al defileului din Cheile Turzii va fi reluată începând cu data de vineri, 8 septembrie 2017, ca urmare a refacerii podului numărul 3, distrus în data de 26 august a.c. de un incendiu provocat de persoane rămase încă necunoscute.

Mă bucur că am reușit să respectăm promisiunea făcută, aceea de a finaliza într-un timp cât scurt și în condiții de maximă siguranță pentru vizitatori refacerea podului peste valea Hășdate. Începând de vineri defileul rezervației Cheilor Turzii va fi deschis integral, astfel încât îi așteptăm toți cei interesați să viziteze această extrem de valoroasă arie protejată de interes național“, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

La procesul de reconstruire a podului distrus în incendiu și-au adus aportul angajații și voluntarii Serviciului Salvamont-Salvaspeo care, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Cluj, au derulat o activitate intensă, contra-cronometru, pentru deschiderea cât mai rapidă a traseului complet de vizitare, cu atât mai mult cu cât condițiile meteo extrem de favorabile îndeamnă la desfășurarea de drumeții și alte activități turistice conexe.

Operațiunea de refacere a podului a fost îngreunată de faptul că transportul tuturor materialelor și al echipamentelor necesare – grinzi metalice și de lemn, generator electric, etc. s-a efectuat exclusiv manual, pentru a proteja habitatul natural și flora din Rezervație.

Consiliul Județean Cluj reiterează poziția de condamnare fermă a acestui act de vandalism și distrugere a unui bun public, motiv pentru care așteaptă finalizarea cât mai rapidă a anchetei aflate în desfășurare și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de aceste fapte iresponsabile. 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii