cresa

905 copii au rămas fără locuri în creșe. Singura soluție pentru părinți sunt creșele private

La fel ca în fiecare an, momentul afișării copiilor admiși în creșele de stat reprezintă un motiv real de îngrijorare pentru zeci de părinți. Sunt doar 580 de copii acceptați în creșe și 905 de copii respinși. Părinții celor 905 copii sunt nevoiți acum să caute alternative mult mai costisitoare precum creșele private sau bone. Platforma de sesizări a Primăriei s-a umplut de mesajele mămicilor disperate că trebuie să se întoarcă la muncă și nu au cu cine să îl lase pe cel mic. O altă nemulțumire este reprezentată de faptul că sunt mulți copii admiși ai căror părinți nu locuiesc în Cluj-Napoca dar au flotant.

Sunt mama unui copil din cei 905 copii care nu au avut loc la cresa de stat. Platesc impozite si taxe,in scurt timp incep serviciul,locuiesc in Cluj Napoca,am cresa in spatele blocului si totusi copilul meu nu are loc.Cum pot dovedi toti parintii din Floresti ai caror copii au intrat totusi la cresa,ca au resedinta in Cluj?au oare cu totii contract de inchiriere imobil sau CF?de ce nu este necesar la dosar si un astfel de act?am vrut sa lasam la dosar copie dupa prima pagina al contractului de vanzare cumparare apartament,sa reiasa ca stam in oras la aceeasi adresa.Ni s-a spus ca nu e necesar daca avem buletin pe Cluj.Dar toti isi fac buletine cu flotant pe Cluj.Se verifica macar vechimea acestora?Stau de 7 ani la aceasta adresa,nu de 7 saptamani.Cei din Floresti platesc la jumate pret impozite si taxe la Primaria din Floresti,dar copiii sunt cu totii in Cluj Napoca la cresa,in Floresti nefiind niciuna de stat….S-a promis de anul acesta majorarea locurilor,totusi au fost admisi cam acelasi numar de copii ca si anii trecuti.Problema persista,iar noi ramanem parinti dezamagiti,nu-i asa?

In urma afișării rezultatelor privind înscrierea copiilor la creșă, solicitarea mea de înscriere a primit răspuns negativ. Locuiesc in Cluj-Napoca, in apropierea creșei respective, suntem angajați atât eu, cât și soțul meu. Alte opțiuni, referitoare la ingrijirea și supravegherea copilului, nu avem. Întrucât creșele clujene se afla in subordinea Primăriei și in calitate de locuitor al clujului, aștept răspunsul dumneavoastră care sa cuprindă soluții reale la problema mea. Cu deosebita considerație, O mămica dintre cele 905 ale căror copii au fost respinși azi, 6 Iunie 2018.

Înțeleg ca exista foarte multe probleme care au nevoie de rezolvare în acest oraș, dar mai cred ca educația ar trebui sa fie o prioritate. Sunt unul din părinții al cărui copil (din cei peste 900) nu a fost admis la o creșă de stat, unul din părinții care acum trebuie sa treacă pe tabelul de cheltuieli lunare cheltuielile unei creșe particulare (dacă mai găsim și acolo locuri) sau unei bone, unul din părinții care se simte discriminat și dat la o parte de autoritățile locale. Pentru mine și copilul meu nu mai aveți ce face, dar pentru viitorii copilași ați putea începe construirea unor creșe atât de necesare.

Nu sunt destule locuri la cresa pt cati copii sunt. Situatie arhicunoscuta si jalnica de ani de zile in toate cartierele.

Fetita mea se numara printre cei peste 900 de copilasi respinsi la inscrierea la cresa. Cred ca nu mai este nevoie de alt semnal de alarma pentru a se lua masuri in acest sens cat de urgent. Cum mai suntem noi ca parinti incurajati macar sa ne gandim la a avea mai multi copii? O situatie cu adevarat trista…

În urma distribuirii locurilor la creșele de stat 905 copii au fost respinși. Cartierul Bună Ziua nu dispune de crese sau grădinițe.

Chiar este posibil ca 905 copii sa fie respinși la creșe și doar 500 acceptați???ce facem cu toti acesti copiii???ai ținem în casa….trăim în cluj un oraș care se tine sus dar e dezastru!!!!!!am ajuns sa ne gandim sa nu mai facem copii ca nu au nici un viitor in tara asta!!!!rușine!!!

Va multumesc pentru transparenta cu care se face selectia copiilor la crese. Va multumesc ca avem in cartier 2 crese, una noua si minunata; dar, ce folos daca am fost respinsi in favoarea copiilor din alte cartiere sau chiar din localitatile limitrofe. Imi cer scuze ca sunt la primul copil si din aceasta cauza nu beneficiem de punctaj. Imi cer scuze ca nu suntem caz social, persoane cu handicap sau pensionari, astfel am fi beneficiat si noi de loc la cresa. Cu toate acestea am acumulat 20 puncte dar am fost respinsi de la toate cele 3 optiuni. Vreo solutie pentru mine ca mama? ce fac cu copilul cand merg la servici? il plasez la dvs in birou? Vreo sugestie pentru cei 905 copii respinsi?

Buna ziua, Va rog sa ne spuneti cum se poate explica faptul, ca 905 copilasi au ramas fara un loc in cresele de stat in Cluj Napoca, deoarece nu au acumulat suficiente puncte in dosar? Cine este responsabil de aceasta situatie si cine trebuie sa ia atitudine ca pe viitor sa poata beneficia mai multi copilasi de serviciile oferite de stat? Lista o gasiti la adersa: http://www.creseclujnapoca.ro/files/Lista_respinsi_-_ordine_alfabetica_2018.pdf Astept raspunsul dumneavoastra.

Și deputatul Horia Nasra a sesizat această problemă și a adresat o scrisoare deschisă primarului Emil Boc solicitând construirea a 10 creșe noi pentru ca toți copiii clujeni să aibă loc.

Având în vedere că numărul de familii tinere stabilite în zonă a crescut exponenţial, creşterea numărului de grădiniţe/creşe este o prioritate pentru comunitatea noastră.

În acest sens, Guvernul PSD a alocat anul trecut 17 milioane lei pentru construirea a două creşe în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca şi alte două în comunele Baciu şi Gilău, ambele în valoare de 7,5 milioane lei, fonduri alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Domnule primar Emil Boc,

Stimaţi consilieri locali,

Este inadmisibil ca în Cluj-Napoca, centru universitar de excelenţă, tinerii părinţi să nu aibă posibilitatea, să nu aibă dreptul, de a-şi trimite micuţii la grădiniţe/creşe.

Faptul că peste 900 de copii nu au acces la creşe/grădiniţe, este o dovadă irefutabilă a faptului că trebuie să vă treziţi domnule Emil Boc şi stimaţi consilier locali, să asiguraţi şanse egale pentru fiecare copil şi toţi părinţii şi să fiţi interesaţi de viitorul comun al oraşului nostu.

Încă de anul trecut am atras atenţia asupra faptului, că investiţiile în viitor sunt bine-venite mai ales pentru un municipiu care are un buget mare, cât al unui judeţ mediu sau mic. Prin urmare, în următorii patru-cinci ani, bugetul generos al municipiului Cluj-Napoca permite alocarea unei sume pentru construirea a ZECE GRĂDINIŢE/CREŞE noi (în cartiere în care sunt insuficiente, nu există sau sunt neconforme, de exemplu, Mărăşti, Între lacuri, Bună ziua, Borhanci).

Vă solicit domnule primar Emil Boc şi domnilor/doamnelor consilieri locali să luaţi în considerare propunerea pe care am prezentat-o în 2017, de construire a celor ZECE GRĂDINIŢE/CREŞE noi în Cluj-Napoca, şi vă asigur că aşa cum am susţinut finanţarea celor două grădiniţe din cartierul Grigorescu, voi susţine orice măsură locală sau guvernamentală prin care să asigurăm viitorul copiilor noştri.

(http://creseclujnapoca.ro/files/Lista_respinsi_-_ordine_alfabetica_2018.pdf )

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare