88 de proprietari, în pericol să fie supraimpozitați cu 500% pentru că nu și-au reparat imobilele

Marcel Bonțidean, directorul Poliției locale a făcut o evaluare a imobilelor care necesită lucrări de întreținere a fațadelor. Cei mai mulți proprietari au început aceste lucrări, unii dintre ei conștienți de pericolul reprezentat de clădirile pe care le dețin, ceilalți speriația de posibilitatea de a plăti impozit mai mare cu 500%.

”În anul 2016 au fost evaluate un număr de 343 de imobile și au rămas să fie supuse surpaimpozitării un număr de 56. Anul acesta au fost evaluate 585 de imobile și din datele pe care la am 88 ar trebui să intre în comisie pentru a fi supraimpozitate. Cetățenii municipiului au înțeles importanța acestei acțiuni deoarece există un pericol real pentru pietoni. Am avut situații în care au căzut bucăți de pe clădiri”, a declarat Bonțidean.

Poliția locală a stat de vorbă cu proprietarii imobilelor din zona centrală pentru a-i face să conștientizeze necesitatea demarării acestor lucrări, astfel încât să nu mai fie cazuri când clujenii sunt puși în pericol de bucăți de tencuială care cad pe trotuar.

”Am demarat o acțiune încă din primăvară. Am avut întâlniri personal cu peste 100 de asociații de proprietari. În urma acestor întâlniri s-au refațadizat 224 de imobile, preponderent în zona centrală a municipiului. Persoanele care au fost somate au obligația potrivit HCL 343 să anunțe până la data de 30 noiembrie dacă au realizat lucrări. Noi oricum vom face în perioada 1-6 decembrie o reverificare a tuturor aceste clădiri după care vom face propunerile pentru impozitare. Noi îi consiliem, ne-am întâlnit cu aproape toți cei 585 de proprietari. A fost o muncă imensă, dar scopul este acela de a merge pe stradă și a nu fi pus în pericol”, potrivit lui Bonțidean.

De asemenea, clădirile ce urmează a fi reparate vor fi protejate cu plasă până la demararea lucrărilor.

”De săptămâna trecută am demarat o altă acțiune și am avut o întâlnire cu toți proprietarii de pe strada Horea. Am avut o întâlnire vizavi de protejarea fațadelor până la emiterea autorizațiilor de construire și a începerii lucrărilor. Astfel că marea majoritate a imobilelor vor fi protejate cu plasă pentru a circula pe stradă liniștiți”, a completat Bonțidean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare