Clujenii rămași fără loc de muncă în pandemie au șansa să învețe programare și să profeseze

Școala Informală de IT (SIIT) a lansat un program digital dedicat reconversiei profesionale a celor care și-au pierdut locul de muncă în pandemia de coronavirus.

Aceasta a primit din partea BCR Social Finance și Fundației Erste o finanțare de 340.000 de lei pentru derularea programului. Inițiativa Digital People oferă cursanților șansa să înveţe competențe digitale noi și să se specializeze în domenii aflate la mare căutare pe piața forței de muncă (Java Development, Software Testing, Web Development – JavaScript, Python Development). Cursurile de 4-5 luni sunt predate de mentorii SIIT.

„Ne-am propus să sprijinim, pentru început, minimum 70 de persoane în reorientarea lor profesională către industria IT & software. În cadrul programului le oferim acestora cursuri specializate, dar și recomandări de angajare către diverse companii din această industrie sau din industrii diferite, dar care au departamente de IT aflate în căutare de personal calificat”, a declarat Mihai Talpoș, cofondator al SIIT.

Programul se adresează persoanelor care, din cauza efectelor pandemiei COVID-19 și-au pierdut locul de muncă sau se află în șomaj tehnic, dar și celor care au absolvit anterior o școală cu caracter tehnic. obținând diploma de bacalaureat.

Acesta este accesibil celor care locuiesc în unul dintre cele orașele unde SIIT are sedii, sau în proximitate: Cluj-Napoca, Brașov, București, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara. Înscrierile se desfășoară în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie. SIIT este lider național în sectorul educației nonformale și a reconversiei profesionale în IT.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii