Polițiștii clujeni au depistat și în acest weekend mai mulți cetățeni ce au încercat să fenteze legea

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Polițiștii din județul Cluj și-au făcut și în acest weekend datoria, demarând mai multe acțiuni ce au dus la depistarea unor conducători auto ce încălcau legea, a unor cetățeni ce nu luau măsurile necesare împotriva COVID-19 sau persoane ce se distrau ilegal la Beliș.

La data de 2 august a.c., în jurul orei 07,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un tânăr de 25 de ani, din comuna Cojocna, în timp ce se deplasa pe strada Bulevardul Muncii, fără a deține permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Cod penal.

La data de 2 august a.c., în jurul orei 02,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 37 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce se deplasa pe strada Doctor Ioan Raţiu din același municipiu, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prevăzută şi pedepsită Codul penal.

Bărbat cercetat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni rutiere

La data de 1 august a.c., în jurul orei 05,00, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat un bărbat de 30 de ani, din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, în timp ce se deplasa pe DC 105, în localitatea Călăţele Pădure, fără a deţine permis de conducere.

Poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de bărbat nu era înmatriculat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aplicate, aparțineau unui alt autovehicul.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Acțiune în sistem integrat în Cluj-Napoca

În perioada 31 iulie – 2 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat o serie de acţiuni în sistem integrat,  pe raza municipiului Cluj-Napoca, în vederea prevenirii răspândiri noului tip de virus COVID-19.

În cadrul acţiunilor au fost verificate unităţi alimentare, zone de agrement, terase, complexe comerciale, săli de  jocuri de noroc şi mijloace de transport în comun.

La acţiune au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca,  inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, specialiști din cadrul  Direcţiei Sanitar Veterinare, reprezentanţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi poliţişti locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 150 de persoane şi au fost verificate 110 societăţi comerciale.

Totodată, au fost verificate 139 de mijloace de transport în comun, fiind legitimaţi peste 1.800 de călători.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, 24 dintre acestea fiind aplicate conform Legii 55/2020.

Alte 32 de sancţiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R, pentru nerespectarea normelor privind  consumul de băuturi alcoolice în spații publice şi cerşetorie.

Acțiune a polițiștilor din Cluj-Napoca

La data de 31 iulie a.c., în intervalul orar 07.00-09.00poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca Secţiile 1-7 împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier au acţionat  în scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor de circulaţie.
Acţiunea s-a desfăşurat pe pricipalele artere din întreg municipiul Cluj-Napoca.

Pe durata celor 2 ore, poliţiştii au  legitimat 214 persoane şi au fost verificate 187 de vehicule.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate un număr de 132 de sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002R.

Astfel, 42 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alţi 20 pentru   neportul centurii de siguranţă.

De asemenea, au fost sancţionate 6 persoane care în calitate de pieton, au traversat în mod neregulamentar.

Alte 64 de sancţiuni a fost aplicate participanţilor la trafic pentru alte abateri la regimul rutier.

Poliţiştii au reţinut 5  permise de conducere pentru depăşirea vitezei regulamente, un alt permis fiind reţinut pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară.

Totodată, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru  diferite defecţiuni ale autoturismelor.

Acțiune în comuna Beliș

La data de 2 august a.c., în intervalul orar 12.00-18.00, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin cu sprijinul jandarmilor din cadrul Postului Montan de Jandarmi Călăţele–Fântânele și a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat o acţiune în comuna Beliş.

Acţiunea a avut drept scop creșterea gradului de siguranță a navigației pe luciul de apă al lacului de acumulare Beliș Fântânele, prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și respectarea legislației privind mediul înconjurător.

În cadrul acţiunii au fost verificate un număr de 12 ambarcaţiuni autopropulsate şi au fost legitimate 17 persoane, nefiind constatate infracţiuni sau contravenţii.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău