trecere de pietoni

30 de pietoni, amendați de polițiștii clujeni

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au organizat o acțiune în scopul prevenirii accidentelor de circulație în care sunt implicați pietoni.

Astfel, polițiștii au acționat pentru impunerea legislației rutiere în rândul pietonilor, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate acestora.

S-a acționat atât în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, cât și în cartiere.

Pentru abaterile constatate, s-a impus aplicarea a 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.000 de lei.

Polițiștii au sancționat 30 de pietoni, care au fost depistați traversând neregulamentar. De asemenea, 5 conducători auto care nu au acordat prioritate pietonilor au fost sancționați contravențional, fiindu-le reținut permisul de conducere.

Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 5 infracțiuni rutiere.

De exemplu, în jurul orei 19:40, poliţiştii au depistat un tânăr, de 25 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autovehicul pe strada Corneliu Coposu, din municipiu, fiind sub influența alcoolului (peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).

De asemenea, polițiștii au stabilit că tânărul nu avea permis de conducere, iar autoturismul condus era înmatriculat în alt stat, neavând drept de circulație pe teritoriul României.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare