U BT Cluj, victorie cu BK Pardubice în FIBA Europe Cup

 U-Banca Transilvania a bifat a doua victorie în cadrul Grupei O a FIBA Europe Cup, faza secundă a grupelor. Într-un meci din cadrul etapei a 3-a, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au trecut de BK Pardubice din Cehia, scor 84-67, în Sala Polivalentă.

În primele două sferturi, ambele echipe au fost foarte apropiate din mai toate punctele de vedere: s-au consemnat nouă situații de egalitate pe tabela de marcaj și niciuna dintre combatante nu s-a distanțat la mai mult de două posesii.

Dacă U-Banca Transilvania a avut procentaje ușor mai bune (45,9 % față de 38,89 % la aruncări din acțiune), cehii au compensat printr-o combativitate mai mare sub panou (22-19 la recuperări), mai ales sub cel clujean (10-7 la cele ofensive). ”Lunetistul” Aleks Rasic a lovit de cinci ori de la mare distanță în primele 20 de minute de joc, precizia lui încărcând un mic avantaj în contul echipei noastre la pauza dintre reprize, scor 43-38.

La revenirea de la vestiare, meciul a curs timp de cinci minute în același mod, cu un Burnett extrem de inspirat la finalizare. De fapt, momentul desprinderii echipei noastre a coincis cu schimbarea acestuia la jumătatea sfertului al treilea, moment din care atacul cehilor s-a gripat.

Nici măcar reintroducerea americanului în ultimul sfert nu a adus revirimentul așteptat, iar U-Banca Transilvania a punctat constant, deși cu destule imprecizii. Meciul s-a încheiat cu o pătrundere frumoasă a tânărului Gheorghe, care l-a servit excelent pe Toth în aplauzele asistenței, una de altfel foarte numeroasă pentru data și ora la care a fost programat jocul.

”Sunt foarte fericit pentru această victorie, mai ales că vine după un meci nu tocmai reușit cu Târgu Mureș, în care am făcut foarte multe greșeli, în special pe tranziția ofensivă, am primit 32 de puncte pe tranziție în acel meci, ceea ce e extraordinar de mult. Am reușit să corectăm azi multe dintre greșelile pe care le-am făcut și sunt bucuros pentru victorie, sunt bucuros pentru băieți și pentru că ne păstrăm șansele în această grupă”. a declarat antrenorul Mihai Silvășan

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii