10 ani de la intrarea României în UE! Prezent și perspective

ASPES și România organizează evenimentul „10 ani de la intrarea României în UE! Prezent și perspective”, în data de 24 noiembrie 2016, orele 10:30, în aula magna a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Economia românească a suferit schimbări importante în cei 10 ani de la intrarea în Uniunea Europeană, de la modificări legislative, la schimbarea structurii economiei; de la schimbări în administrație, la modificarea structurii comerciale. Ne punem întrebarea: S-a făcut tot ce era posibil pentru ca România să beneficieze de avantajele aderării la UE și să se apropie de nivelul de dezvoltare de celelalte tari membre avansate?

În același timp, aniversarea împlinirii a 10 ani de când România se afla în Uniunea Europeană este un bun prilej pentru a avea o privire spre viitor. Ceea ce știm acum este că Europa, și ca atare România, se află în continuare în centrul schimbărilor în multe domenii. Uniunea Europeana se adaptează provocărilor care apar în acest moment, fie că este vorba despre îmbunătățirea legislației fiscale sau de economia bazată pe dezvoltare tehnologică.

Având în vedere tendințele economiei europene, Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES) și România Durabilă, organizează un o serie de evenimente care se vor desfășura sub auspiciile titulaturii de “ 10 ani de la intrarea României in UE”.

Evenimentele vor reuni oameni de afaceri, asociații patronale și profesionale, camerele de comerț, reprezentanți ai sistemului bancar, reprezentanți ai administrației locale și centrale, reprezentanți ai mediului universitar și academic, mass-media. Temele dezbătute vor fi legate de impactul aderării la UE asupra mediului economic și social și principalele provocări care stau în fața mediului de afaceri și administrației din România în următorii ani.

Prima ediție a evenimentului  „10 ani de la intrarea României în UEPrezent și perspective” va avea loc în ziua de 24 Noiembrie 2016, la Sala Aula Magna a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, începând cu orele 10:30.

 

AGENDA EVENIMENTULUI

10.30 – 11.00 – Înregistrare si cafea de întâmpinare

11.00 – 13.30– Deschiderea evenimentului: Dl. dr. ec. Constantin Boștină, Președinte Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES)

Ø  Impactul aderarii la UE asupra mediului economic și social

Ø  Principalele provocări care stau in fata mediului de afaceri și administrației din România înurmătorii ani

Ø  Cluj – exemplu de municipiu și de județ cu dinamică economică pozitivă post-aderare

SPEAKERI:

  1. Emil Boc

Primar, Primăria Municipiului Cluj Napoca

“ Politici publice europene pentru dezvoltarea comunității“

 

  1. Alin Tișe (TBC)

Președinte Consiliul Județean Cluj Napoca

 

  1. OMER Tetik

Director Executive al Băncii Transilvania – Banca Transilvania

Un model autohton de bancă europeană

 

  1. Vasile Puşcaş

Dr. Profesor Universitar, negociatorul Aderării României la Uniunea Europeană

  1. Augustin Feneşan

Presedinte la Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj si Prim-vicepresedinte la CNIPMMR

 

  1. Bianca Muntean

Director Executiv Aries Transilvania

  1. Ștefan Vuza (TBC)

Fondatorul Grupului SCR (Serviciile Comerciale Române)

Redresarea industriei românești, perspective

 

  1. Mihaela Luțaș

Prof.Univ.Dr. – Prorector UBB FSEGA

  1. David Ciceo

Director General al Aeroportului Internațional Cluj Napoca

“Rolul infrastructurii în dezvoltarea europeană a României”

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii