Este rândul echipei Naționale de handbal masculin să joace în Polivalentă

Echipa națională de handbal masculin va testa pentru prim dată parchetul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un meci împotriva Poloniei.

România și Polonia se întâlnesc în cadrul grupei de calificare 2 la Campionatul European din Croația 2018. “Un început de drum care se dorește a culmina cu Calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020. Un început de drum al lui Xavi Pascual la cârma Echipei Naționale. Avem patru ani să construim o echipă competitivă. Cred cu tărie că avem jucători care pot face România mândră de Handbalul Masculin. Începem această aventură cu un joc împotriva Poloniei, Medalie de Bronz la ultimul Campionat Mondial și locul patru la Jocurile Olimpice de la Rio. O echipă tare, condusă de unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați antrenori ai momentului: Talant Dujshebaev. Un jucător enorm, un antrenor enorm. Ne întoarcem cu drag în Cluj-Napoca, în orașul care ne-a primit cu atât de mult drag și care ne-a ajutat să obținem rezultate fantastice cu Echipa Natională Feminină. Ei bine, acum avem nevoie de sprijinul vostru, Clujenilor, și de al Iubitorilor de Handbal din toată țara, pentru ca Echipa Națională de Handbal Masculin să înceapă să pășească pe drumul plin de performanțe al predecesorilor lor. Hai, România! Handbalul, Sport National!”, a declarat Alexandru Dedu, Președinte F.R.H.

Debut oficial pentru Xavier Pascual

Partida România-Polonia (6 noiembrie, Cluj-Napoca) va reprezenta debutul oficial în fața fanilor români a celebrului antrenor al Barcelonei Xavier Pascual. Câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, Xavier Pascual își propune să redreseze handbalul masculin românesc la toate nivelurile până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tehnicianul iberic se declară încântat de pasiunea românilor pentru handbal, dar consideră totodată că potențialul existent poate fi valorificat doar printr-o mai bună organizare și o muncă în echipă a tuturor celor din fenomen.

“În acest moment adun informații și stabilesc un plan de lucru care să ne aducă o creștere de nivel, dar trebuie să fim conștienți unde ne aflăm în acest moment. Nu putem trăi din trecut, ci din rodul muncii care o depunem. Un lucru pentru mine este, însă, foarte clar: în România lumea trăiește prin și pentru handbal, dar trebuie să muncim uniți, iar cineva trebuie să impună un drum care trebuie urmat. Trebuie să credem în noi, însă totul este relaționat. Nu poți doar să crezi în tine, fără să muncești. Polonia este una dintre cele mai puternice echipe la nivel de reprezentative naționale. Nu este ușor să te califici la Jocurile Olimpice, iar ei au fost prezenți. Mai mult decât atat, trebuie să menționez nivelul ridicat al echipelor de club, Kielce este campioana Europei, iar Wisla Plock se află între primele 16 de pe continent. După cum vedeți, nivelul handbalului în Polonia este unul foarte ridicat. Meciul împotriva echipei din Polonia este, așadar, unul dificil pentru noi, dar vom încerca sa fim prezenți în meci și să fructificăm toate șansele pentru a-l câștiga. Întodeauna mă interesează mai mult echipa mea decât echipa adversă. Sunt nerăbdător să simt trăirile unui meci cu naționala României. Am văzut meciuri din campionat și din competițiile europene, iar fanii au dat mereu totul pentru echipa lor. Sper ca și la acest meci să fie la fel, iar noi să le răspundem pe măsură, luptând și dând totul pe teren. Putem avea, astfel, șanse de a câștiga acest meci”, a declarat Xavier Pascual.

Federația Română de Handbal anunță suporterii Echipei Naționale că biletele pentru meciul dintre României și Polonia, a cărei echipă a fost medaliată cu bronz la ultima ediție a Campionatului  Mondial, din data de 6 noiembrie 2016, ora 20:00, Sala Polivalentă (Str. Uzinei Electrice) din Cluj Napoca, s-au pus în vânzare în rețeaua Eventim online și la partenerii Eventim: Orange Shop Cluj, Carrefour Voiaj Cluj, Librăria Cărturești, magazinele Germanos, Humanitas Cluj, OMV Florești, OMV Mănăștur, OMV Mărăști, OMV Ring Road, OMV Turzii, OMV Vuia și Vodafone. Biletele au prețuri între 10 lei și 60 lei, existând și pachete VIP la prețul de 200 lei.

Biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Sălii Polivalente, duminică, 6 noiembrie: 10:00 – 20:00.

Partida contează ca meci în cadrul grupei de calificare 2 la Campionatul European din Croația 2018. Alături de România și Polonia, în grupa 2 mai sunt prezente echipele naționale ale Belarus și Serbia. Primele două clasate se vor califica la turneul final. Biletele vor fi puse în vânzare și la casele de bilete ale  Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, cu două zile înaintea partidei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii