12 șoferi clujeni au rămas fără permis pentru că nu au acordat prioritate pietonilor

Traversările neregulamentare, ori neacordarea de prioritate pietonilor, continuă să se regăsească printre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Polițiștii acționează zilnic pentru responsabilizarea participanților la trafic și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

De exemplu, în cadrul acțiunilor derulate ieri, pe raza municipiului Cluj-Napoca, polițiștii au reținut 22 de permis de conducere, 12 dintre acestea fiind pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Totodată, 21 de pietoni, angajați în traversări neregulamentare, au fost sancționați de polițiști.

Exemple accidente rutiere în care au fost implicați pietoni:

La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 12:00, un bărbat, de 47 de ani, din Florești, în timp ce conducea autoturismul pe strada Republicii, spre strada Observatorului, din Cluj-Napoca, a  surprins şi accidentat grav un cetățean suedez, în vârstă de 24 de ani, care s-ar fi angajat regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni.

La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 19:00, un bărbat, de 44 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1C E576, pe raza localității Apahida, a surprins şi accidentat grav un minor, de 11 ani, din Apahida.

Minorul s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nemarcat și nesemnalizat cu indicatoare și marcaje rutiere specifice trecerii pentru pietoni.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii