curatenie

1 milion de români, invitați să participe la campania de curățenie

Consiliul Județean Cluj și Let`s Do It, Romania! anunță lansarea campaniei de curățenie World Cleanup Day.

Campania de curățenie își propune ca în data de 15 septembrie 2018 să mobilizeze toți românii la cea mai ambițioasă acțiune civică de până acum.

Principalul îndemn pe care îl adresez tuturor clujenilor, și nu numai, este acela de a se alătura acestei inițiative însemnate pentru mediul înconjurător. Este extrem de important să învățăm să colectăm deșeurile selectiv. Trebuie să conștientizăm importanța resurselor naturale de care dispunem. De asemenea, trebuie să evităm poluarea acestora. Doar printr-o mobilizare și un efort comun, putem contribui cu adevărat la protejarea mediului înconjurător”, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Premii pentru cei care contribuie la campania de curățenie

Voluntarii mobilizați pe 15 septembrie vor curăța deșeuri a căror cartare sau identificare se va  realiza cu aplicația de mobil World Cleanup. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cei care contribuie la Harta Deșeurilor pot câștiga premii în valoare de 17.250 de lei, precum laptop-uri, smartphone-uri și o excursie pentru două persoane în țară. Cartarea se va încheia în data de 2 septembrie. Până acum au fost încărcate pe hartă 1.600 de mormane de deșeuri.

Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

Rețeaua Let`s Do It, Romania! cuprinde echipe locale în do  cele 41 de județe, 200 de voluntari fiind parte din organizarea campaniei.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare