1 APRILIE: FARSE DE ZIUA PĂCĂLELILOR

1 aprilie

Păcălelile de 1 aprilie se dovedesc a fi un vechi obicei, care este foarte apreciat şi practicat şi în zilele noastre, fiind un prilej pentru a surprinde anumite persoane într-un mod plăcut sau mai puţin plăcut.          

Obiceiul păcălelilor de 1 aprilie a apărut în apusul Europei, la jumătatea secolului al XVI-lea, din momentul în care sărbătoarea Anului Nou s-a mutat de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Astfel, un timp, s-a menţinut obiceiul ca, la 1 aprilie, să se trimită prietenilor apropiaţi şi rudelor felicitări de Anul Nou, iar cu trecerea timpului acestea au început să fie considerate farse.

În fiecare an, românii continuă acest obicei cu cele mai “trăznite” idei de a păcălii pe cineva. Iată cele mai cunoscute:

  1. O păcăleală mai veche, dar care merge tot timpul, este să schimbi zahărul cu sarea.
  2. Lipeşte o fisă sau o bancnotă pe jos la intrarea in clasă! O sa fii surprins câţi se vor apleca pentru a o ridica.
  3. În supermarket pune în buzunarul prietenului fără sa remarce, o bandă anti-furt. Când o să încerce să iasă din magazin o să fie declanşată alarma.
  4. Poţi să bagi în cutia poştală a prietenilor o scrisoare făcută frumos (stampilată) prin care să-i anunţi că vor fi deconectaţi de la reţeaua electrică pentru reparaţii timp de 2-3 luni.
  5. Adună cât mai multe ceasuri si fixează-le alarma foarte devreme. Apoi ascunde-le peste tot in camera victimei.

Bineînţeles lista ar putea continua, dar totuşi, trebuie stabilite şi nişte limite:

  1. Ai grijă să eviţi persoanele în vârstă sau pe cele care au probleme cardiace.
  2. La şcoală, ai grijă cui te gândeşti să-i faci păcăleli! Sunt foarte multe persoane care nu gustă glumele si care ar putea reacţiona neplăcut.
  3. Atâta timp cât nu o să exagerezi, toţi o să se amuze copios la farsele tale! Încearcă totuşi să eviţi persoanele „supărăcioase” sau pe cele care au probleme de sanatate!

Încearcă să nu faci glume prea nesărate sau care ar putea să-i facă pe cei din jur să se simtă ofensaţi.

 

Ionela Romaniuc

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.