Mircea Abrudean - „Pandemia încă nu a trecut”

Prefectura Cluj anunță închiderea restaurantelor și cafenelelor. Contextul coronavirus obligă la implementarea de restricții

Prefectura Cluj a luat o decizie de ultimă oră în contextul coronavirus pentru a reduce numărul de îmbolnăviri. Din cauza ratei de incidență de 1,5 la mia de locuitor, restaurantele și cafenele în interior se vor închide pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitate de prelungire.

Decizia de închidere vizează restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și toate evenimentele.

UPDATE:

Având în vedere rata de incidență cumulată pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, comunicată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și faptul că incidenţa cumulată din ultimele 14 zile în municipiul Cluj-Napoca și alte unități administrativ-teritoriale, respectiv Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad este peste pragul de 1,5/1.000 locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat astăzi Hotărârea nr.46, prin care s-au dispus următoarele măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, începând cu data de 12.10.2020, până la data atingerii unei rate de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori:
 • suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul, a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
 • suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi. Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
 • suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.
 • suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
 • prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
 • nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. De asemenea, prin Hotărârea nr. 47 s-au mai luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează:
 • trecerea la scenariul de funcționare 2 pentru Liceul Teoretic “ Petru Maior ” Gherla, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul funcționare 1, pentru Grădinița cu program normal Bunești Cătun, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul de funcționare 1, pentru Școala Primară Bunești Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul de funcționare 1, pentru Școala Primară Nima Sat, comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul de funcționare 1, pentru Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, Comuna Mintiu Gherlii, începând cu data de 12.10.2020;
 • trecerea la scenariul de funcționare 2, pentru Școala Gimnazială Cuzdrioara, Comuna Cuzdrioara, începând cu data de 12.10.2020.
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii