exceptii

Dr. Virgil Mustafa despre regulile pe care trebuie să le respectăm la alegerile locale

Medici ai Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara spun că alegătorii pot să meargă liniștiți la vot cu condiția de a respecta câteva reguli de bază. Este vorba despre purtarea măștii, despre distanțarea fizică și despre igiena mâinilor. Ei spun că posibilitatea de infectare scade odată cu respectarea cât mai strictă a acestor reguli. Astfel, alegerile locale pot fi sigure și pentru cei în vârstă.

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții, și obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secției de votare. În sală, să voteze cât mai repede și, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Dacă aceste trei reguli, de distanțare, de purtare a măștii, de igiena a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, un metru și jumătate – doi, între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii”, declară doctorul Mustafa.

„Am fost consultați din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral, și, din punctul nostru de vedere, autoritățile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranță sporită a cetățeanului care iese la vot. Purtatul măștii, dezinfectarea suprafețelor și a ștampilelor, inclusiv distanțarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetățenii, vârstnicii și inclusiv populația tânără să se simtă în siguranță. Personal voi ieși la vot și indemn pe toată lumea să își exercite acest drept constituțional” , a spus prof dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii