Reprezentanții Colegiului Medicilor Bihor au luat decizia să nu o sancționeze pe Flavia Groșan și să îi permită acesteia să își continue activitatea.
În momentul în care reprezentanții Colegiului Medicilor au fost întrebați dacă Flavia Groșan își poate continua activitatea, aceștia au spus:
„Da, își poate continua activitatea, deoarece nu există nicio plângere la Colegiul Medicilor și nu există acuzații de malpraxis. Nu avem niciun fel de plângere împotriva doamnei doctor. Suntem un mare organism profesional și deocamdată nu s-a pus problema sancționării, mai ales că doamna doctor a fost de o eleganță deosebită. Doamna avocat a înțeles că nu e vorba de o anchetă și, concluzia finală a fost că doamna doctor va continua să își vadă pacienții la cabinetul dânsei fără a mai ieși în spațiul public cu aprecieri la adresa colegilor ce lucrează în sistemul privat sau de stat“, a declarat Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor.
Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat după publicarea unui articol în care o doctoriţă din Oradea, proprietara unui cabinet privat, susţine că a vindecat o mie de persoane infectate cu Covid tratându-le cu un banal antibiotic. Dr. Flavia Groşan va trebui să dea seama în faţa Comisiei de Etică pentru afirmaţii nefondate, conform cărora protocoalele terapeutice din spitale duc la decesul pacienţilor, precum şi pentru afirmaţia că a vindecat bolnavi care, în realitate, au ajuns în stare gravă în Spitalul Municipal după tratamentul ei „miraculos”.
Site-ul national.ro a publicat marţi un articol intitulat „Un medic român face minuni. 100% vindecaţi de Covid„, care pe baza afirmaţiilor doctoriţei Flavia Groşan, medic pneumolog din Oradea, susţine că aceasta a vindecat „aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii”, „fără nicio zi de spitalizare”, tratând infecţia cu coronavirusul ca pe o „pneumonie atipică”, în timp ce „în spitale se fac greşeli uriaşe şi protocolul (n.r. – terapeutic) Covid omoară, de fapt, bolnavii”.