Polița RCA valabilă și în format electronic în cazul unui control

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară, a aprobat în ședința de miercuri modificarea şi completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România. Modificarea se referă la articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autorități.

Șoferii vor putea prezenta, în cazul unui control, şi varianta electronică a poliţei RCA, fără a mai fi obligatorie prezentarea asigurării în format original, pe suport de hârtie.

Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate o constituie:

  • litera a) polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
  • litera b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.
    Totodată, în cadrul aceluiași articol, a fost introdusă litera c) care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data interogării.

Modificările și completările ulterioare intră în vigoare la termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău