Ce infracțiuni au mai comis clujenii în weekend. Mulți șoferi prinși conducând beți

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Polițiștii din județul Cluj au fost vigilenți și în acest weekend, raportând, luni, multiple cazuri de încălcare a legii de către mai mulți șoferi din Cluj-Napoca, Turda și nu numai. Unii au condus fără permis, alții s-au urcat la volan sub influența bătururilor alcoolice, în timp ce un altul circula fără a avea plăcuțele cu numere de înatriculare.

Conducea beat, a făcut accident și a fugit

Sâmbătă, în jurul orei 20,55, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier între două autovehicule, pe Calea Florești, din municipiul Cluj-Napoca, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

La faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că unul dintre conducătorii implicaţi a părăsit locul accidentului, iar din informaţiile obţinute, acesta s-ar afla sub influenţa alcoolului.

La scurt timp, cel în cauză a fost depistat de către poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Cluj-Napoca, fiind vorba despre un bărbat de 31 de ani, din oraşul Buhuşi, județul Bacău.

Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a relevat o concentraţie de peste 1.45 alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că acesta avea dreptul de a conduce anulat.

Bărbatul a fost reţinut 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat magistraţilor, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 20 de zile.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Cu mașina deteriorată și fără permis

Dumincă, în jurul orei 17,30, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au vizualizat o serie de imagini apărute pe o platformă de socializare, cu privire la o persoană care se deplasa pe DN1-E60, din direcţia Floreşti spre Gilău, cu un autoturism în stare avansată de deteriorare şi fără a avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind efectuate.

Astfel, la scurt timp, autoturismul a fost depistat pe strada Barajului, din localitatea Floreşti.

Poliţiştii au procedat la legitimarea conducătorului auto, un bărbat de 32 de ani, din comuna Căpusu Mare.

În urma verificărilor, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere iar  autoturismul nefiind înmatriculat.

În cauză se efectuează verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea a unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii turdeni

 • Sâmbătă, în jurul orei 02,00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un conducător auto în vârstă de 29 de ani, cetăţean străin, în timp ce se deplasa pe strada Castanilor, din municipiul Turda, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
  Poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, reieşind o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
 • Duminică, în jurul orei 03,30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Iara, în timp ce conducea un autoturism pe strada Clujului, din municipiul Turda, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
  În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
 • Sâmbătă, în jurul orei 08.00, polițiști din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au depistat un conducător auto de 73 de ani, din comuna Iara, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Făgetu Ierii, fără a avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare.
  În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat.
  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Alte infracțiuni rutiere din județ

 • Duminică, în jurul orei 22,30, poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Floreşti au depistat un conducător auto de 31 de ani, din municipiul Deva, în timp ce se deplasa pe strada Fagului, din localitatea Floreşti, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
  În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.
  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
 • Duminică, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat un tânăr de 26 de ani, din comuna Tritenii de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe DJ151C, în localitatea Colonia, deşi nu deţinea permis de conducere.
  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
 • Vineri, în jurul orei 22,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comuna Beliș, care se deplasa cu un autovehicul pe DN 1R, în comuna Călățele, județul Cluj, deși nu deținea permis de conducere.
  În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Acțiune a polițiștilor din Huedin

În perioada 7-16 august, poliţiştii din cadrul Poliției orașului Huedin împreună cu cei din cadrul Secției 8 Poliție Rurală au desfăşurat o serie de acţiuni în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea riscului rutier, atât în oraşul Huedin cât şi pe raza comunelor arondate.

În cadrul acţiuni au fost legitimate peste 140 de persoane şi au fost verificate peste 120 de vehicule.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea dintre acestea fiind aplicate la regimul rutier.

Astfel, pentru abateri săvârşite de către participanţii la trafic, poliţiştii au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002R.

Totodată, pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991R.

De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor, la data de 15 august, în jurul orei 20,00, poliţiştii au depistat un bărbat de 61 de ani, din comuna Aghireşu, în timp ce conducea un vehicul tip ATV, fără a deține permis de conducere și fără ca vehiculul să fie înregistrat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău