Sunteti aici:ReportajeDiana Secară, femeia care dovedeşte că frumuseţea nu are mărime

Diana Secară, femeia care dovedeşte că frumuseţea nu are mărime

Publicat in data

Are 25 de ani, o energie care surprinde şi o încredere ce te face să zâmbeşti fără să-ţi dai seama. E un adevărat role model pentru femeile din întreagă lume, iar în România e unică. Diana Secară e singurul model autohton plus size, o eroină pentru orice femeie ce n-a visat niciodată să poarte mărimea 36. În fiecare zi, pe blogul ei intră 1.500 de vizitatori, iar pagina ei de Facebook e urmărită de 20.000 de oameni. Asta pentru că ea demonstrează zilnic cât de frumoasă şi sexi poate fi o femeie ce poartă mărimi ce nu se încadrează în tiparul „perfecţiunii”, ci pot ajunge până la mărimea 48 şi chiar 54.

„Mă împart mereu între Germania, Cluj şi Bucureşti. În plus, merg la fashion-week-uri internaţionale pentru plus-size. Am fost la Paris, Londra, iar în viitor o să ajung în Statele Unite ale Americii. Totul a început în urmă cu 6 ani, când am aplicat pentru un site englez cu nişte poze făcute acasă. Apoi, am fost rugată să îmi fac o serie de poze profesionale, pe care le-am făcut în 2010. Am avut atunci o colaborare, iar englezii au revenit în 2012. Atunci a fost boom-ul, am avut foarte multe contracte, am călătorit foarte mult”, povesteşte Diana într-o suflare.

diana secara 2 (Custom)

Totul a pornit de la dorinţa ei de a arată lumii că şi fetele plus size merită să poarte haine frumoase şi sexi şi din frustrarea că marile lanţuri de magazine nu produc mărimi ce depăşesc un anumit număr.

„Cea mai mare frustrare pentru fetele plus size e că nu se pot îmbracă. Cu excepţia pantalonilor negri de stofă şi a unei cămăşi gen „bunica”, nu ai ce să porţi. De blugi rupţi şi sacouri nici nu poate fi vorba. Când locuiam în Cluj, îmi cumpărăm haine din second-hand, o recunosc oricând. Găseam două fuste mărimea 36, identice, din care făceam una. Munceam, aşa că apreciam altfel hainele pe care le purtăm”, mărturiseşte ea.

Ulterior a avut un atelier în care făcea haine în Cluj, pe care l-a închis când a plecat în Germania.
S-a căsătorit, soţul ei locuieşte acolo, unde a ales să trăiască şi ea. Dar nu a renunţat niciodată la Cluj, unde se întoarce periodic.

Anul trecut, a fost imaginea ING în campania de iarnă – prima reclamă ce înfăţişează o persoană plus size din România.

diana secara 3 (Custom)

„Marile companii au început să înţeleagă că oamenii vor să vadă persoane reale în reclame. Oameni cu care se pot identifica. De exemplu, campaniile H&M cu persoane plus size, printre care eram şi eu, au reuşit să vândă toată marfă în câteva zile pentru că în poze era prezentat adevărul: se vedea burta, se vedeau mâinile, picioarele. Iar oamenii au putut să cumpece ceva ce li se potriveşte, cu care se pot identifica”, povesteşte ea.

Iar colaborările Dianei de-a lungul anilor au fost multe şi fructuoase. A fost imaginea Asos, H&M, New Look, C&A, Dorothy Perkins şi Forever 21, ca să enumerăm doar câteva dintre firmele de haine care şi-au deschis porţile şi pentru persoanele care poartă mărimi mai mari decât cele promovate în spoturile cu fotomodele.

Pentru că a avut curajul să vorbească despre problemele cu care se confruntă milioane de oameni din intreagă lume, Diana Secară a ajuns să fie apreciată si laudata. Sfaturile, poveştile şi experienţele ei sunt urmărite zilnic de zeci de mii de oameni.

„Primesc enorm de multe mesaje de la fetele care mă urmăresc, iar uneori stau cu telefonul în mâna şi mă gândesc „eu nici nu ştiu ce să îi răspund”, atât de frumos îmi scriu. Îmi spun că le-am schimbat viată, că au învăţat să fie sexi în dormitor, că pot să se îmbrace frumos.

diana secara 4 (Custom)

Fetele plinuţe au foarte multe frustrări care nu au nicio legătură cu realitatea. Cunosc multe cazuri în care cuplurile aveau probleme din cauza greutăţii, dar nu din cauza lui, care îşi iubea partenera, ci din cauza ei, care dădea o amploare mult prea mare acestui detaliu. Multe femei îşi imaginează că mărimea hainelor are legătură cu fericirea, dar e o ipoteza cât se poate de greşită. Dacă întrebi o fată ce poartă mărimea 36 dacă e fericită, împlinită, mulţumită, o să-ţi răspundă că nu e aşa, că are celulita sau burtă, că nu aşa arată perfecţiunea ei.

Perfecţiunea nu există!”, spune ea, apăsat.

E mereu veselă, cu zâmbetul pe buze şi cu o rezolvare pentru orice problemă: „Unii mă critică, spun că susţin obezitatea. Nu, eu spun că trebuie să trăieşti! Dacă nu te accepţi, nu ai nicio şansă. Nici să trăieşti liniştit, nici să fii okay cu tine, nici să slăbeşti”.

diana secara 1  (Custom)

„Toţi avem probleme, dar contează cât de mult ne implicăm în acele probleme. Mie lumea îmi spune că sunt veselă tot timpul, că am încredere în mine. Aşa e. Am alături de mine un om care mă susţine şi mă iubeşte foarte mult, de la care am învăţat enorm şi căruia îi datorez foarte multe. Să vorbeşti despre femeile plus size – era nevoie de cineva să facă asta. Multe femei se închid în ele şi adună frustrări care, de fapt, nu sunt reale. Faptul că nu îţi găseşti o pereche nu are nicio legătură cu greutatea, are legătură cu felul tău de a fi. Dacă le întrebi prietenii sau soţii ce părere au despre ele şi le întrebi şi pe ele acelaşi lucru, răspunsul e diferit de la cer la pământ. Atunci realizează că un om care nu e corpul tău, nu e mintea ta, are o părere mai bună despre ţine decât ai tu. Şi asta nu e normal”.

Diana promovează un stil de viaţă sănătos, ce nu poate fi niciodată obţinut cu ajutorul unor pastile sau prafuri, ci cu o alimentaţie adecvată şi sport.

diana secara 5  (Custom)

„Niciodată nu trebuie să credem în prafuri. Firmele producătoare se agaţă de disperarea fetelor care ar face orice pentru a slabi, încât cred în orice: pastila minune – ai băut-o şi poţi să mănânci orice. Aşa ceva nu există. O altă problemă e mişcarea. Fetele plinuţe nu merg la sală şi dacă o fac, o să meargă la cea mai epuizant curs. După o ora o să fie praf şi nu o să mai meargă, pentru că e e epuizată şi pentru că se compară cu celelalte fete. Eu întotdeauna zic: să nu compari niciodată începutul tău cu mijlocul altuia. Îmi doresc să le arăt fetelor plinuţe că şi 10 minute de mişcare în fiecare zi dau rezultate. Că nu trebuie să se compare cu cineva care merge la sala de doi ani.

Dacă nu mănânci înainte de culcare cu 3-4 ore, faci 15 minute de mişcare şi bei apă, crede-mă, se vede. Nu îţi imagina că se vede ca la dietele fantomă, care propun trei grapefruituri pe zi, dar are şanse să ţină mai mult. Pentru că degeaba mănânci trei fructe pe zi timp de o luna, dacă într-o săptămâna pui greutatea la loc”, explică ea.

Pe de altă parte, îşi încurajează prietenele mame să le spună copiiilor lor că sunt cei mai frumoşi şi cei mai deştepţi din lume. „Ce îţi zic părinţii tăi e primul lucru cu care porneşti în viaţă. Şi dacă mama ta îţi spune că eşti grasă, eşti urâtă, atunci ce să mai aştepţi de la cei din jur? Nu îţi încurajezi, nu îţi motivezi copilul dacă îi spui că e gras, că nu e „perfect”. Mai degrabă îl frustrezi, iar el o să ajungă să mănânce mai mult. E un cerc vicios”, încheie ea.

E.P

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...

Nelson Mondialu și oda pentru Emil Boc (video)

Pe 50.000 de vizualizări are până acum oda, Emblema Romaniei, lui Nelson Mondialu, care...

Alte articole

Câmpia Turzii. Cum se construiește ilegal cel mai mare bloc de după Revoluție

Familia unuia dintre cei mai bogați oameni din Câmpia Turzii s-a gândit să ridice...

UNTOLD 2022 EXCLUSIV: Ce maneliști vor fi pe main stage?

Momentele surpriză pregătite de către organizatorii Untold vor face ca ediția din 2022 să fie de neuitat!

Cum au crescut prețurile la chirii pe cartiere

Site-ul Ceasul Cetății a observat că au crescut prețurile la chirii, imediat după revenire...