Acasă Prima Pagina Povestea impresionantă a medicului clujean care și-a tratat pacienții din scaunul cu...

Povestea impresionantă a medicului clujean care și-a tratat pacienții din scaunul cu rotile

Povestea impresionantă a medicului clujean care și-a tratat pacienții din scaunul cu rotile

Szentagotai Lorant este un adevărat erou la un centru social pe care îl conduce. Medicul a făcut o formă gravă de COVID-19 și a ajuns la terapie, deoarece a stat prea mult timp ca să-i îngrijească pe cei 80 de bătrâni de la Casa Theodora, acolo unde s-a format un adevărat focar de coronavirus.

„Personalul mă ducea cu căruciorul, oxigenul era legat de cărucior și așa am lucrat 3 zile până când s-a rupt filmul. Am căzut jos, nu am mai știut nimic, am ajuns la spital. Sincer, toata lumea a crezut că s-a terminat, deja medicii anunțau familia că înmormântarea se face repede. M-am trezit după din comă, eram convins că am murit. Ultimele momente, când știi că trebuie să mori, eram conștient ca nu mai am nicio șansă. Când m-am trezit, mă uitam în jur si îmi explica doctorița, domnul doctor, v-ați revenit, ați fost intubat, zic nu se poate, eu sunt mort”, a povestit doctorul Szentagotai într-un interviu pentru Digi24.ro.

La revenirea în centrul social, medicul a fost primit cu flori și aplauze de toți cei pe care i-a îngrijit ani la rând.

„Toată lumea îmi spune că de ce nu m-am internat. Pur și simplu, nu puteam. După 27 de ani de lucrat aici, nu puteam abandona pacienții în starea în care erau, a fost extraordinar de greu, dar dacă ar fi cazul, aș mai face încă o dată”, a mai spus medicul erou.

La 72 de ani, medicul a reușit cu greu să învingă boala. Chiar dacă nu este recuperat complet, și-a reluat munca în centrul social pe care l-a înființat în 1994.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version