chiosc

Primăria Cluj-Napoca a inaugurat acum un an și jumătate chioșcurile de lux din Piaţa Unirii. Pentru 9,45 mp au fost plătiți peste 55.000 de euro. De atunci, un singur chioșc a fost dat în folosinţă, al doilea fiind de un an şi jumătate, gol, atrage atenția deputatul Horia Nasra.

“Cele două chioşcuri de lux, în valoare de 55.000 de euro, pentru 9,45 mp, cele mai scumpe din Europa, sunt o carte de vizită corectă pentru lipsa de profesionalism a administraţiei Boc. Avem sute de străzi neasfaltate în municipiu, avem o lipsă cronică de creşe şi grădiniţe,  traficul este insuportabil iar cei din primărie gestionează extrem de prost fondurile unei comunităţi care înfloreşte în fiecare zi şi care are ca principală problemă faptul că administraţia oraşului nu ţine pasul cu dezvoltarea comunităţii, dezvoltare datorată mediului universitar, mediului de afaceri, IT şi medical. Aştept responsabilitate din partea primarului, nu recorduri inutile, cum sunt banii aruncaţi pe cele două chioşcuri de lux” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Situația chioșcurilor este asemănătoare și pe Eroilor: din șase chioșcuri, patru sunt goale.

Acestea sunt murdare și la interior și la exterior. În cazul chioșcurilor de pe Eroilor, cei care doresc să le închirieze trebuie să achite garanție două luni. În timp ce pentru chioșcurile din Unirii, garanția este de 10 luni. În condițiile în care pe Eroilor, patru chișcuri sunt goale, este greu de crezut că chioșcul din Unirii își va găsi chiriaș.

În al doilea chioșc din Piața Unirii vor putea fi comercializate alimente și băuturi

Se lărgește sfera produselor care pot fi comercializate în Piața Unirii, se permite comercializarea de alimente. Răspunsul pieței la condiționările inițiale a fost favorabil în proporție de 50%. Adică un chioșc a fost închiriat, cel de-al doilea nu. În cazul chioșcurilor de pe Eroilor, este în desfășurarea licitația pentru închiriere. Cu privire la garanție, aceasta se raportează la valoarea construcției, valoare care diferă datorită finisajelor și dotărilor. Chioșcurile de pe Eroilor, nu au aceleași doatări ca și cele din Piața Unirii.

”La momentul inaugurării celor două chioșcuri din Piața Unirii s-a stabilit de comun acord ca acestea nu vor face concurență neloială proprietarilor de terase din Piața Unirii, care fac investiții mult mai mari decât a plăti chirie pentru un chioșc. Permiterea comercializării de alimente și băuturi crează o concurență neloială pentru cei care au angajați și cheltuieli mai mari”, a precizat consilierul local, Dan Morar.

Citește și:

Chioscurile în valoare de 65.000 de euro din Piața Unirii sunt goale (FOTO)