tavi h0andra

Iar m-a pus Hoandră, patronul de facto de la Ziua de Cluj, direct în cap, de scriu cu  monitorul întors cu susu’n jos. Iar a fost năstruşnic ţepar, odihnit în rele, dornic de reveniri spectaculoase. Iar a tras una, memorabilă. Ia, stai, şi tu, Bibi Lică, din nou, în poziţie adecvată şi obişnuită cu capul în jos! Ca să te pot privi-n ochi. (Bibi Lică e numele conspirativ al lui Hoandră.)

Aşadar, spun ziariştii de la Ziua de Cluj, prin urbe, că mogulaşii bicefali, Hoandră şi Rareş Bogdan, nu le-au achitat salariile. Ciudat. Unii zic că de 6 luni nu şi-au încasat leafa, alţii că de 8 luni. Eu cred că i se apropie sorocul, la 9 luni şi Bibi Lică strânge bani să nască fără dureri. Naşterea asta, care se apropie, ar fi foarte periculoasă pentru umanitate. Pot pune pariu, cu Bibi Lică, cum că el o să fie mama Antichristului.

Nu ştiu ce mai aşteaptă salariaţii lui, tot le-am spus, vreo doi ani, că îi va ţepui. Îmi pare rău de ei, sincer, dar ar trebui să o ia de la capăt, altundeva. Pe cont propriu, la altă publicaţie, nu ştiu… Ştiu că acolo sunt câţiva jurnalişti buni şi harnici.

Văd că unii dintre ei, jurnaliştii, sunt mai privilegiaţi în zonă şi au mai puţine restanţe de primit. Nu mă prea miră… E foarte probabil, ca nişte actuale, sau viitoare amante de mogulaş, să aibă salariile plătite la zi. La foste, Bibi Lică nu le dă nimic, aia e sigur. Ştiu câteva fete chiar tinere faine, seduse şi abandonate cu tot cu salarii.

Nu ştiu dacă am povestit-o pe asta. Prin 2000, am fost cu trupa de la Ziua de Ardeal într-o excursie. Dacă nu mă înşel, la Dealul Negru, unde există o cabană de vânătoare de-a lui Nicolae Ceauşescu. Acolo, Bibi Lică nu a vrut să doarmă, decât în camera cuplului Ceauşescu. Nu ştiu de ce… Poate că o iubea de-o viaţă pe Coana Leana şi ar fi vrut să aibă, pricoliciul, ceva contacte neaşteptate cu fantoma împuşcatei. Mai bine îi prindea Nea Nicu , scăpam de Bibi Lică. Îl trimitea Toaşu, la canalul Dunăre- Marea Moartă, în capăt de tronson dreapta…

Cert este că după această experienţă, (de)săvărşită în camera dictatorului, Hoandră a devenit din ce în ce mai greu de suportat prin redacţie. Se credea un fel de Ceauşescu, hăl mai dihai şăf mare. O fi intrat duhul lui Nea Nicu, în sărac cu duhul, de Nea Micu Hoandră. Tot cam p-atunci, s-a pus director de PR, la Ziua de Ardeal. Habar nu avea el, Bibi Lică, ce e ăla PR. În mintea lui, era convins că e prescurtarea de la Pubic Relations. De-aia are el impresia că îşi poate bate joc de ziarişti şi de familiile lor. Se crede un soi de dictator genial al Carpaţilor. De astea fuma el, prin 1992, când l-am cunoscut, „Carpaţi”. De la mine fuma, că el era prea zgârcit să îşi cumpere…

Alo, Bibi! Du-te oriunde, dispari din Cluj,  fă-te gaură pe terenul de golf, că ne-ai înebunit! Dar, înainte de asta, dă-le banii la jurnalişti, c-ai de unde!

Adrian Cinpoeru

(Poza e de pe facebook. Se vede treaba ca e plin de viruşi letali pe reţeaua de socializare.)