Mâine va fi o zi importantă din punct de vedere adminstrativ pentru Primăria Municipiului Câmpia Turzii, deoarece se încearcă numirea altui viceprimar, din altă formațiune politică, decât cel care în prezent deține funcția.

În Câmpia Turzii locomotiva PSD, împreună cu vagonul PC fac regulile în administrație. Primarul PSD, Radu Hanga, împreună cu pesedistul Petre Pop, care este administratorul orașului, nu-l mai vor viceprimar pe Dorin Lojigan din PNL. Cei doi pesediști s-au aliat cu Avam Gal, liderul de facto al PC Cluj, cel care controlează partidul nu doar la nivel local, ci și județean.

La nivel local sunt mari probleme cu locurile de muncă, mai exact toată economia ce a fost suținută odată de Combinatul Metalurgic este praf și pulbere, populația migrând spre alte orașe dezvoltate financiar.

Ședința de consiliu local se va ține în sala de ședințe a Palatului Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii. Dacă la ședința anterioară, schimbarea lui Dorin Lojigan a eșuat, vom vedea ce se întâmplă mâine și cine  va trăda. Dacă UDMR nu va susține alianța PSD-PC-PPDD, încercarea de schimbare va eșua din nou. Nu cred că din  PNL-PDL își va permite cineva să trădeze, decât dacă s-au oferit mari promisiuni sau remunerații sau fel de fel de avantaje pecuniare…

Contactat telefonic, viceprimarul în funcție, Dorin Lojigan a declarat următoarele:

Eu zic că nimeni din noul PNL nu va trăda, pot să garantez chestiunea asta, asta este părerea mea și cred că nici UDMR nu va trăda. Cred că consilierii UDMR au coloană vertebrală și știu ce înseamnă Dorin Lojigan pentru oraș. Refuz să cred că vreun consilier local din Câmpia Turzii indiferent de la ce foramțiune politică este se lasă cumpărat pentru un vot de genul acesta. Problema mare nu este schimbarea viceprimarului ci că ne aflăm într-un blocaj instituțional la nivelul municipiului datorat tocmai aceste dorințe de schimbare a viceprimarului și cei care suferă sunt cetățenii. Sunt probleme mult mai importante decât schimbarea viceprimarului.

Candidatul pentru postul de viceprimar, din partea PC, Avram Gal, afirmă:

Eu atât pot să cred că mâine va fi o altă majoritate în consiliu, eu până nu văd nu cred, sunt ferm convins că va fi o altă majoritate, Eu cred că domnul Petre Pop s-a ocupat de această problemă de a forma o nouă majoritate, fiind normal ca el să-și dorească să aibă stabilitate în oraș, un consiliu unit și oameni care să facă ceva pentru municipiu. Cel mai important lucru de pe ordinea de zi de mânie este parcul industrial care-l va face municipiul Câmpia Turzii, vom aproba cumpărarea unui teren unde să vină investitori, care deja și-au manifestat dorința de a investi în Câmpia Turzii ți pentru a oferi peste 500 de locuri de muncă și eu cred că orice consilier care va vota împotrivă  sau nu va fi de acord cu lucrul acesta nu merită să mai fie în consiliul local. Schimbarea viceprimarului nu-i importantă, fiind vorba de majorități politice, important este ca oamenii să aibă locuri de muncă și orașul să fie prosper.

 

 

Ionuț Geană