Sunteti aici:AdministrativCluj-Napoca pierde 30 de milioane de euro după modificarea Codului Fiscal

Cluj-Napoca pierde 30 de milioane de euro după modificarea Codului Fiscal

Publicat in data

Primarul Emil Boc se alătură primarilor nemulțumiți de noile schimbări fiscale care îi lasă fără sume importante de bani la bugetul local. Edilul Clujului a specificat că odată cu scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10%, bugetul municipiului Cluj-Napoca este văduvit cu 30 de milioane de euro pe an, echivalentul unei Săli Polivalente noi, așa cum a ținut să precizeze primarul.

”Prin modificările fiscale adoptate de Guvern, Clujul pierde 30 de milioane de euro anual. Bani care ni se vor reține la București. Noi pierdem pe an echivalentul a unei Săli Polivalente. Acei bani nu erau în plus, erau din ceea ce primeam până acum. 41,7% din toți acești bani care se plătesc din impozitul pe salarii rămâne la bugetul local, diferența de 60% merge la București. Acesta este situația astăzi. După modificările fiscale, scăzând cota de la 16% la 10% fără să compenseze diferența, noi pierdem 30 de milioane de euro. Ar trebui să se modifice procentul de la 41-70 ca să se păstreze echivalentul sumelor pe care le primeam. Sper să înțeleagă nivelul pierderilor pe care le suferă Clujul în fiecare an. Acei bani ni se iau și se duc la București”, a declarat primarul Emil Boc.

Nici măcar primarii PSD din județ nu au susținut aceste măsuri care îi lasă fără sume importante la bugetul local. Vă reamintim, primarul comunei Apahida, Grigore Fati a exemplificat situația cu o problemă de aritmetică de clasa a doua.

 „Dacă avem un coş şi se reduc nişte sume, atunci la rândul nostru trebuie să reducem şi noi sumele pentru alte proiecte. Şi un copil de clasa a II-a la aritmetică ştie că, dacă din cinci ouă iei două rămân, doar trei. Ar trebuie revizuit Codul Fiscal, sigur se găsesc soluţii. Trebuie şi o legislaţie punitivă pentru firmele care nu îşi achită contribuţiile către stat”, a declarat primarul comunei Apahida, Grigore Fati.

În domeniul impozitului pe venit,  Ordonanța de Urgență prevede reducerea cotei de  la 16% la 10%. Astfel, cota de impozitare scade pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din investiţii (mai puțin veniturile din dividende, pentru care se menține cota de impozit de 5%), din pensii, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din premii și din alte surse. Măsura are scopul să reducă presiunea fiscală asupra veniturilor populației și, implicit să contribuie la creșterea nivelului de trai, precum și să încurajeze mediul de afaceri, îndeosebi în ceea ce privește creșterea investițiilor.

 

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...