Sunteti aici:AdministrativCJ Cluj, plângere penală împotriva Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu.

CJ Cluj, plângere penală împotriva Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu.

Publicat in data

Președintele Consiliului județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că CJC va formula plângere penală împotriva Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu.

În legătură cu problemele de la Pata Rât, Consiliul Județean a luat urgent toate măsurile dispuse prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.Unele măsuri au fost imediate iar altele, stabilite cu termene, precum 2 octombrie 2017, sunt în implementare.

Problemele de la Pata Rât există de 70 de ani, iar acum Consiliul Județean Cluj încearcă să închidă definitiv și să ecologizeze această rampă.

Mai mult, Garda Națională de Mediu a efectuat un control în data de 31.08.2017 când a stabilit, de asemenea, măsuri de implementat (cu termen!!!) pe care Consiliul Județean Cluj le -a respectat întocmai.

”Surpriza a fost că în data de 14.09.2017, Ministrul Mediului, incompetenta Graţiela Leocadia Gavrilescu, a instigat Garda de Mediu să anuleze termenele și măsurile propuse de această instituție și să aplice în mod abuziv alte sancțiuni. Asta, în loc să se implice activ în rezolvarea problemei care este a României, nu doar a Clujului. Asta, în condițiile în care, în țară, există rampe neconforme în procedură de infrigement și ministrul incompetent nu e preocupat de ele. Abuzul făcut de incompetenta ministră care a instigat și a făcut presiuni asupra comisarilor Gărzii de Mediu (amenințându-i cu destituirea) nu poate rămâne fără consecințe.  Consiliul Județean Cluj va formula plângere penală împotriva Ministrului Mediului și a comisarilor Gărzii de Mediu”, porivit lui Alin Tișe.

Rampa de la Pata Rât este 90 % închisă și spre finalizare.

Anterior, Garda de Mediu anunțase că a înaintat o plângere penală împotriva Consiliulu județean pentru nerespectarea legislației de mediu.

”Primele măsuri urgente au vizat înlăturarea materialului care bloca cursul de apă Zăpodie, precum și împiedicarea scurgerii levigatului din depozitul de deșeuri în cursul de apă. Ulterior a fost efectuat un alt control, în urma căruia s-a constatat că nu se realizaseră măsurile reparatorii dispuse anterior. În consecință, comisarii GNM au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislației de mediu, responsabil pentru gestionarea activității depozitului de deșeuri Pata Rât fiind Consiliul Județean Cluj”, potrivit Gărzii de Mediu.

Potrivit sursei citate, depozitul de deșeuri de la Pata Rât s-a aflat în permanență în atenția Gărzii Naționale de Mediu, în perioada 2016-2017, comisarii GNM efectuând mai multe controale în urma cărora s-au dispus măsuri reparatorii și s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de aproape 150.000 de lei.

 

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril – Anunt 2

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, cu sediul în jud. Cluj, com. Geaca, sat...

Alte articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...