„PNL va ataca la Curtea Constituţională Legea de respingere a OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, dacă actul normativ va trece şi de Senat în aceeaşi formă, impusă de PSD, în care a fost adoptat de Camera Deputaţilor, fără reglementarea efectelor şi fără ca traseiştii să-şi piardă mandatele”, declară senatorul PNL, Alin Tişe.

Reamintim că parlamentarii PNL au sesizat CCR cu privire la neconstituţionalitatea OUG 55/2014 care a suspendat o lege organică timp de 45 de zile şi a permis aleşilor locali să migreze fără a suporta rigorile legii, iar CCR a declarat, în 17.12.2014, OUG ca fiind neconstituţională.

Totodată, în decizia sa, CCR a stabilit că Parlamentul trebuie să legifereze printr-o lege de respingere, măsurile cu privire la efectele juridice produse în perioada în care OUG 55/2014 a fost aplicabilă, respectiv ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide.

„CCR a motivat că Ordonanţa a avut drept scop real de a orienta pe primarii într-o anumită direcţie politică şi de a permite constituirea de noi majorităţi politice în vederea alegerilor prezidenţiale.

Prin urmare, orice Lege de respingere a OUG trebuie să respecte atât decizia CCR cât şi art. 115 (8) din Constituţie, dar PSD refuză.

Pentru PSD, Constituţia este doar o cărticică, conţinutul ei nu contează. Iar CCR şi deciziile sale de <garant (al) supremaţiei Constituţiei> … <neglijabile democratic> în faţa voinţei partidului-stat”, a precizat Alin Tişe într-un comunicat de presă dat astăzi publicităţii.