Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Jucu (VIDEO)

Primăria comunei Jucu a organizat o serie de momente pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Națională a României. Astfel,jucanii s-au bucurat de un spectacol folcloric, de foc de artificii dar și de tradiționala fasole cu carnați și vin fiert. De asemenea, tot cu această ocazie au fost organizate concursuri de șah și tenis de masă, iar câștigătorii au fost premiați în cadrul ceremoniei de 1 Decembrie.

”Ziua Națională a României este un prilej de mare sărbătoare pentru românii de pretutindeni și mai cu seamă pentru noi cei care trăim aici între hotarele stabilite la Marea Unire  în 1918. Sunt bucuros să fiu alături de dumneavoastră pentru a doua oară în mandatul meu la această sărbătoare de suflet a românilor. Mă simt mândru să vă fiu alături uniți de conștiința apartenenței la o comunitate de oameni destoinici și demni. Avem de ce să fim mândri cu glorioasa noastră istorie de veacuri, cu bravii noștri înaintași care au făurit România. Avem de ce să fim mândri cu realizările celor care trudesc la temelia unei Românii moderne și la viitorul ei glorios. Țăranul truditor al gliei strămoșești care a fost și este considerat talpa țării și până la cele mai înalte poziții din țara noastră suntem toți conștienți de apartenența la marea familie care este România. Suntem aici cu toții împreună să demonstrăm că și noi jucanii suntem parte din această familie, fapt pentru care vrem să sărbătorim împreună așa cum se cuvine unor drepți români: uniți în credință, uniți în idealuri, uniți în dorința noastră de propășire a acestei nații. La Mulți România. Dumnezeu să îi ocrotească pe români”, a fost mesajul primarului Valentin Dorel Pojar.

Pe lânga tradiționalele depuneri de coroane, spectacol flocloric și focul de artificii, Ziua Națională a fosr marcată la Jucu printr-un moment deosebit. A fost dezvelit un nou bust al lui George Barițiu, revoluționar născut chiar la Jucu.

”Inaugurăm cu această ocazie un nou bust din bronz al marelui cărturar revoluționar pașoptist membru fondator și președinte al Academiei Române născut aici la Jucu acum două veacuri, militantul pentru emanciparea națională a românilor din monarhia habsburgică, George Barițiu”,  potrivit primarului Valentin Dorel Pojar.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare