Zilele europene ale patrimoniului, onorate și la Turda

 Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, Muzeul de Istorie din municipiul Turda, în parteneriat cu Fundaţia Potaissa, organizează evenimentul:” “Patrimoniu cultural – Natura – armonii”. Tema acestei acţiuni este A.E.P., iar în acest an se referă la legătura comunităţilor cu peisajul cultural şi protejarea patrimoniului cultural.

În Turda, evenimentul se va desfăşura  în perioada 16-17 septembrie 2017. Obiectivul major al activităţilor este sensibilizarea în primul rând a tinerilor privind cunoaşterea, respectarea şi implicarea în protejarea patrimoniului cultural şi natural, prin evidenţierea modului în care patrimoniul reflectă sentimetul comunităţii asupra trecutului, prezentului şi edificarea unui viitor comun.

În cadrul evenimentelor se vor organiza vizite ghidate în expoziţia permanentă a muzeului, prezentări ale patrimoniului cultural turdean, vânătoare de comori în centrul oraşului, activităţi interactive în Castrul Legiunii V Macedonica şi drumeţie pe poteca tematică din Cheile Turenilor.

Zilele Europene ale Patrimoniului sunt organizate în fiecare an, în luna septembrie, în întreaga Europă, la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, iar în România, Z.E.P. se află la cea de-a XXV-a ediţie, fiind organizate sub egida Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Toţi cei care doresc să se alăture evenimentului, sunt invitaţi să se prezinte la Muzeul de Istorie Turda, sâmbătă, 16 septembrie 2017, ora 10.00.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii