Sunteti aici:PoliticZilele comunei Jucu, două zile de sărbătoare pentru toți locuitorii comunei (VIDEO)

Zilele comunei Jucu, două zile de sărbătoare pentru toți locuitorii comunei (VIDEO)

Publicat in data

În acest an, consiliul local Jucu a decis ca formatul Zilelor comunei să fie modificat. Astfel, manifestările dedicate acestui eveniment au fost organizate timp de două zile la centru de comună, în locul manifestărilor restrânse din fiecare sat.

În cadrul Zilelor comunei au fost și oaspeți de seamă, Prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș, deputatul Cornel Itu, consilierul județean Remus Lăpușan, consilierul ministrul Agriculturii dar și directorul companiei De’Longhi, companie ce are sediul în parcul TETAROM.

”Stimați oaspeți, dragi consăteni, în primul rând țin să vă mulțumesc că ați ales să participați la acest eveniment, Zilele comunei Jucu, lăsând deoparte alte oportunități sau griji. Împreună cu membri Consiliului local am ales să adoptăm acest format pentru a înlocui fostele Zile ale satelor comunei. Organizarea Zilelor comunei în fiecare dintre satele componente necesita un efort financiar mare pentru bugetul comunei, dar care nu se reflecta și în calitatea evenimentelor. Fărâmițarea resurselor nu a dat posibilitatea susținerii acestor manifestări la un nivel calitativ mai înalt. Considerăm că putem oferi cetățenilor noștri la un nivel superior posibilitatea de a petrece două zile de relaxare, de socializare și de contact cu mesagerii culturii din alte zone, dar în care fiecare persoană să aibă posibilitatea deplină de manifestare în domeniul în care consideră că poate aduce un aport creativ. Considerăm de asemenea, că Jucu trebuie să fie o comunitate unită, nu doar administrativ-teritorial ci și în spiritualitate, cultură, obiceiuri și tradiții care aparțin tuturor membrilor satelor din care este compusă. Cu o existență atestată documentar de peste 700 de ani, dar cu vestigii ce atestă locuirea acestor meleaguri de milenii, comuna noastră are o istorie bogată, având rădăcini puternice în veacurile trecute din care se alimentează acum spiritul oamenilor care compun această comunitate mereu tânără, plină de vitalitate și energie creativă. Viața unei comunități este marcată nu doar de realizările materiale de truda zilnică a mâinilor și a minții. A intrat în tradiția acestor locuri, preluate din vechile sărbători ale străbunilor noștri, să sărbătorim, să cinstim obiceiurile lăsate din vechime, pentru a ne identifica spiritual ca și comunitate distinctă cu rădăcini adânc înfipte în istoria acestor locuri. Ne propunem ca pe viitor fiecare din localitățile comunei să fie gazdă anuală pentru manifestările prilejuite de Zilele comunei Jucu, inclusiv satul Jucu Herghelie care nu a fost prins în astfel de activități până acum. Așteptăm din partea concetățenilor să vină ci propuneri de îmbunătățire de formatului, dar și cu o participare personală care să constituite amprenta originalității manifestărilor”, a fost mesajul primarului Valentin Dorel Pojar pentru toți cei prezenți.

Oficialitățile prezente la acest eveniment au ținut să asigure comunitate din Jucu de sprijinul lor în rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

”Vreau să felicit primăria și echipa care s-a ocupat de organizarea acestei manifestări, o manifestare într-o comună în plină dezvoltare, o comună plină de oameni harnici, gospodari, care merită să se dezvolte și mai mult. Mi-a fost adusă la cunoștință problema care este pe infrastructură. Vă promit că tot ceea ce ține de noi se va semnala la nivelul Ministerului și încercăm să găsim o soluție cât mai rapidă. Ușa prefectului județului Cluj este deschisă, astfel încât să găsim o rezolvare rapidă a tuturor problemelor pe care la aveți în relația cu această instituție”, a transmis prefectul Aurel Cherecheș

”Este o zi deosebită și am ținut să fim prezenți alături de dumneavoastră deoarece reprezentați o comunitate importantă, o comunitate în care împreună cu domnul primar se vor petrece lucruri frumoase. Prin ceea ce s-a întâmplat în Parcul TETAROM Jucu a fost pus la nivel european pe harta marilor investiții și cred că acest lucru a adus prosperitate acestei comunități și cred că aceste lucruri trebuie continuate. Sunt aici câteva probleme care țin de infrastructură la nivel de TETAROM, dar sperăm să găsim soluții pentru a fi rezolvate”, a transmis consilierul județean Remus Lăpușan.

”Sunteți o comună frumoasă și am venit aici din respect pentru comunitatea dumneavoastră, pentru primar și pentru consiliul local. Cred că alături de noul primar veți put4ea realiza tot ceea ce v-ați propus, să ajungeți la standarde europene. TETAROM e un proiect deosebit, salut prezența domnului director De Longhi. Am fost consilier județean și am susținut acest proiect. Ca și deputat am creionat un alt proiect major, TETAPOLIS, cercetare, dezvoltare, inovare. Sper să fie un proiect util pentru firmele din TETAROM, din județ și din întreaga țara”, a fost mesajul deputatului Cornel Itu.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril – 2

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, anunță publicul interesat asupra declanșării etapei de încadrare...

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL – 1

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, anunță publicul interesat asupra declanșării etapei de încadrare...

Video: Politicienii bogați din Turda și legaturile lor

Turda, municipiul unde politicienii aflați la putere și familiile lor fac afaceri mega profitabile   Astăzi,...

Alte articole

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril – 2

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, anunță publicul interesat asupra declanșării etapei de încadrare...

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL – 1

MĂNĂSTIREA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIL, anunță publicul interesat asupra declanșării etapei de încadrare...