VIDEO Valentin Dorel Pojar: Prioritar pentru comuna Jucu este infrastructura

Primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, a dezvăluit în cadrul unui interviu că se axează pe rezolvarea problemelor de infrastructură: drumuri, canalizare.

Reporter: Care sunt problemele din Primăria Jucu, identificate la preluarea mandatului?

Valentin Dorel Pojar: Sincer să fiu în Primăria Jucu problemele pe care le-am găsit erau de organizare. În primul rând am făcut o restructurare la nivel de personal. Unii dintre ei aveau acoperire, alții nu aveau acoperire și i-am aranjat astfel încât activitățile din primărie să se adreseze în special cetățenilor. Problemele cetățenilor să fie prioritare, astfel încât atunci când aceștia vin la primărie, problemele lor să fie rezolvate cu promptitudine.

R:Care sunt prioritățile noii administrații locale de la Jucu?

V.D.P: Prioritățile noastre vizează dezvoltarea satelor din comuna noastră. În special ne axăm pe infrastructură: drumuri, canalizare, iluminat. Administrația veche s-a preocupat mai mult de fotbal și sport. Eu nu pot afirma că nu sunt preocupat de fotbal, mai ales că am fost director la Direcția Județeană de Sport, însă mă interesează sportul în special pentru copiii și tinerii comunei. În acest moment trebuie mai întâi rezolvate problemele de infrastructură.

R:Care este situația drumurilor din comună?

V.D.P: Situația drumurilor nu este foare proastă, însă s-a făcut c analizarea fără să se țină cont de subtraversările pe sub drumuri, astfel încât atunci când va trebui să introducem canalizarea, vom fi nevoiți să spargem asfaltul și ulterior să îl refacem. Sper să rezolvăm din punct de vedere al canalizării toate gospodăriile din comuna Jucu.

R: Ce proiect aveți pentru căminele culturale din satele comunei Jucu?

V.D.P: Doresc să rezolvăm situația căminelor culturale. În acest moment există un singur cămin cultural, la Gădălin, și îmi doresc ca fiecare sat să aibă un cămin cultural. Am în vedere un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea unor clădiri existente și transformarea lor în cămine culturale. În următoarea perioadă este posibil să accesăm fonduri nerambursabile pentru acest proiect. Vom reabilita o serie de clădiri vechi, neutilizate în acest moment, astfel încât să putem organiza programe culturale pentru săteni. În acest moment, zilele satului Jucu de Mijloc se organizează în mijlocul satului, neavând un cămin cultural la dispoziție.

R: Aveți în plan accesarea de fonduri europene? Pentru ce proiecte?

V.D.P: Avem un proiect pe fonduri europene pentru care sper să obținem finanțare. Cei de la fondurile europene au fost într-o vizită de lucru și sper să obținem finanțare pentru un pod peste Someș și asfaltarea drumului de la KM 17 până în Jucu de Sus. Pe viitor, vrem să primim o finanțare pentru introducerea canalizării. În acest moment avem canalizare în Jucu de Mijloc, Jucu Herghelie și parțial în Jucu de Sus. Pentru Vișa, Gădălin și cealaltă parte a satului Jucu de Sus dorim să facem un proiect pe fonduri europene pentru introducerea canalizării. Mai mult, canalizarea existentă nu funcționează, deși s-au început lucrările  încă din 2007. Astfel că prioritar este să dăm drumul la această canalizare și ulterior să ne ocupăm de canalizare și pentru celelalte sate.

R:Ce proiect aveți pentru capelele mortuare?

V.D.P: Am discutat cu preoții din toate localitățile, mai avem de construit patru capele, la Jucu de Mijloc, Jucu Herghelie, Gădălin și Vișa. Vreau să facem un proiect comun, acesta din păcate nu este eligibil pe fonduri europene, dar o să îl facem din fonduri proprii. O să alocăm o sumă pentru proiectarea celor patru capele și anul viitor vom începe și execuția și sper ca la sfârșitul anului viitor toate cele patru capele să fie finalizate. Acesta este un proiect necesar, solicitat de Uniunea Europeană.

R: Veți realiza o grădiniță în parteneriat cu o Asociație nonprofit?

V.D.P: Avem discuții foarte avansate cu o Asociație non profit care au un proiect pentru o grădiniță cu program prelungit. Doresc să investească 400.000 de euro pentru o grădiniță la standare europene.

R: Cum vedeți în viitor dezvoltarea comunei?

V.D.P: Doresc să le mulțumesc consătenilor prezenți la sărbătoarea satului Jucu de Mijloc. Este o ocazie pentru ca fiii satului să se reîntoarcă acasă. Dorim să creăm în continuare condiții pentru ca acești copii ai noștri să poată rămâne în comunitate, să fie condiții de muncă și de locuit, astfel încât copiii să se întoarcă și să creștem această comunitate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii