Primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar

VIDEO Primarul comunei Jucu, Valentin Dorel Pojar, la doi ani de mandat

Valentin Dorel Pojar, primarul comunei Jucu, a realizat o retrospectivă a primilor doi ani de mandat, punctând cele mai importante realizări. Astfel, primii doi an de mandat au fost alocați în principal realizării documentațiilor și proiectelor, urmând ca acestea să fie implementate în următorii doi ani.

În data de 5 iunie s-au împlinit doi ani de mandat, în 5 iunie 2016 au fost alegerile. În momentul în care am preluat mandatul nu am prea găsit proiecte, astfel că am în 2016 am făcut evaluarea sumelor de bani pe care le mai aveam pentru acel an și am început să gândim proiectele promise în campania electorală. Din păcate, în 2016 nu am putut să facem prea multe lucruri, dar banii s-au cumulat cu cei din 2017, iar în anul 2017 am dat drumul la studii de fezabilitate pentru proiectele pe care noi le-am gândit. În 2017 am demarat licitația pentru întreținere drumuri, un acord cadru pe trei ani, după care am derulat lucrări de reparații și întreținere la toate drumurile din comună, lucrări ce se desfășoară și în prezent. Acest proiect presupune reparații drumuri, podețe, șanțuri, înlocuirea asfaltului deteriorat cu covor asfaltic. S-a realizat iluminatul la șoseaua principală, s-au schimbat toate lămpile din comună cu lămpi de tip LED care sunt mai econome și mai bune ca fiabilitate și luminozitate. În anul 2018 avem un buget de investiții de 25,5 milioane de lei și am demarat opt licitații din care pentru trei licitații am semnat contractele de proiectare execuție. Am semnat contracte pentru cele două baze sportive din Jucu de Sus și Vișa, căminul cultural din Vișa și capelele Jucu de Mijloc și Jucu Herghelie. Am demarat lucrările la o clădire administrativă din Jucu de Mijloc pe care o transformăm în cămin cultural.Mai avem încă patru licitații în derulare: modernizare de drumuri, lucrările vor fi demarate tot în acest an, partea de canalizare Jucu Molitură. De asemenea, au fost derulate licitațiile și pentru două proiecte europene: podul peste Someș și cinci kilometri de asfalt și canalizare în Jucu de Sus. Încet, încet lucrurile încep să se miște, anul acesta ne-am concentrat mai mult pe partea de documentație și rezolvarea problemelor juridice pentru a putea demara proiectele.

Pe lângă lucrările aflate deja în derulare, pentru anul 2019, primăria comunei Jucu a pregătit alte opt proiecte ce urmează să fie implementate.

Valentin Dorel Pojar: Pentru anul viitor am gândit și am demarat deja studii de fezabilitate pentru alte opt proiecte pe care le vom pune în aplicare: căminul cultural din Jucu de Sus, sala de sport, două blocuri sociale, reabilitarea unei clădiri administrative din Gădălin unde să facem un centru de zi pentru oamenii în vârstă și un dispensar.

Primarul comunei se declară mulțumit de realizările din primii doi ani și ne-a dezvăluit ca își dorește ca Jucu să ajungă să arate ca și o comună europeană.

Sunt mulțumit de ceea ce am realizat, dar lucrările efective se vor vedea anul acesta și anul viitor. Vor demara foarte multe lucrări în comuna Jucu, lucrări de canalizare, asfaltare, cămine culturale, sala de sport, locuințe sociale. Am demarat studii de fezabilitate pentru introducerea canalizării în satele Vișa și Gădălin. După ce rezolvăm aceste probleme majore de infrastructură, canalizare, drumuri, ne vom ocupa de înfrumusețarea comunei. Suntem o comună cu un potențial mare de dezvoltare, lucrăm și la PUG-ul comunei, și vrem ca această comună să arate ca și o comună europeană.

Vezi si: Ce proiecte pregătește Primăria Jucu pentru 2018. (VIDEO)

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare