Turneu de fotbal caritabil la Jucu (VIDEO)

Comuna Jucu organizează prima ediției a turneului de fotbal pentru copii, Cupa Speranța. Primăria Jucu și Academia Napoca și-au dat mâna pentru organizarea acestui turneu la care vor lua parte peste 400 de copii.

Centru de copii și juniori la Jucu

Parteneriatul dintre primăria Jucu și Academia de fotbal Napoca a debutat prin înființarea unui centru de copii și juniori în comună.

”Academia Napoca a început un parteneriat cu primăria Jucu, prin implicarea primarului Pojar Dorel, dezvoltând un centru de copii și juniori în aria comunei Jucu. Primul proiect este Cupa Speranța la care vor lua parte și câteva grupe din cadrul comunei. Scopul acestui proiect este să promovăm fotbalul în comuna Jucu. Cu sprijinul domnului primar am invitat 34 de echipe din NV Transilvaniei, participând aproximativ 400 de copii cu vârste între 8-10 ani. Dorim astfel să promovăm sportul de masă sub o formă organizată”, a declarat Mugurel Dan, președintele Academiei de Fotbal Napoca.

”Ideea fost să dezvoltăm activitatea sportivă la nivelul comunei Jucu. Am început cu fotbalul, dar prin acest club nou înființat, Speranța Jucu, dorim să dezvoltăm toate activitățile sportive. Avem oameni inimoși care se ocupă de copiii noștri pentru a dezvolta toate ramurile sportive. Organizarea acestui turneu este un început. Turneul este finanțat în totalitate de Primăria Jucu”, a completat și primarul Pojar.

Turneu cu scop caritabil

Cupa Speranța are și un scop caritabil. Donațiile venite din partea echipelor participante, alături de contribuție companiilor din Parcul TETAROM vor merge către Silvia, tânăra care suferă de boala Lyme.

Turneul are și un scop caritabil. Avem în comună o fată din localitatea Gădălin, care suferă de boală Lyme, dată de mușcătura de căpușă. Noi am încercat prin acțiunile noastre să mobilizăm și societățile comerciale din Parcul TETAROM pentru a ajuta această fată de la noi din comună.

Coșmarul a început pentru Silvia în 2010, când a fost mușcată de o căpușă în timp ce se afla într-o excursie cu sora și prietenele ei. Era atunci studentă la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca. Dintr-o persoană veselă, cu multe vise de împlinit, așa cum o descrie sora ei, Silvia a ajuns imobilizată la pat, fără a mai putea să mănânce sau să-și asigure igiena de una singură, și abia mai poate vorbi. Singura speranță de a scăpa de acest coșmar este centrul neurologic din Viena, unde i s-ar asigura un consult și un tratament adecvat. Familia ei, însă, nu dispune de banii necesari pentru a beneficia de oportunitățile oferite la clinică.

Finalizarea bazei sportive, prioritatea primăriei Jucu

Pentru 2017, primarul Dorel Pojar și-a propus să finalizeze baza sportivă din Jucu se Sus. Acesta este un proiect început de mulți ani și care așteaptă să fie finalizat. Astfel a fost cuprinsă în bugetul comunei aferent anului 2017 suma de 1.000.000 de lei pentru finalizarea acestei baze sportive. De asemenea, 500.000 de lei vor fi folosiți pentru realizarea unui teren de sport în localitatea Vișea. Tot în 2017 va fi realizat și studiul de fezabilitate pentru construirea unei săli de sport moderne.

”Baza sportivă este neterminată cam de vreo 10 ani. Îmi doresc pentru anul viitor, la cea de-a doua ediției a acestui turneu să avem baza sportivă și vestiarele finalizate să putem desfășura activitățile sportive în cele mai bune condiții”, a declarat primarul Dorel Pojar.

Aici puteți vedea și cum va arăta noua bază sportivă din Jucu: https://drive.google.com/file/d/0B26zKl8PhrFxLXZyc0MtVm53b2c/view

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii