TURISMUL DIN TURDA ARE SUSŢINEREA GUVERNULUI

Prin intermediul Programului Multianual, denumit Master-Planul investiţilor în turism, municipiul Turda va avea în curând un potenţial turistic de dezvoltare pe termen lung.

Master Planul are ca obiectiv creşterea comunităţilor locale din zonele cu potenţial turistic ridicat, precum şi dezvoltrea investiţiilor publice în infrastructura turistică. Acesta urmăreşte identificarea, evaluarea, prioritizarea pe forme de turism  a investiţiilor publice, dezvoltarea unei reţele de destinaţii turistice competitive pe plan internaţional şi valorificarea durabilă a specificului local.

Actul normativ prevede activităţi majore în domeniul turismului, fiind vizate: dezvoltarea turismului de sănătate, a infrastructurii turistice de agrement şi extinderea infrastructurii de vizitare din ariile naturale protejate, altele decât cele din zona montană.

Municipiul Turda, a obţinut recent statutul de staţiune balneoclimatică, astfel încât aprobarea master-planului de turism ar putea însemna susţinerea de către Guvernul României, a investiţiilor din domeniul turismului. Aşadar, Turda ar avea posibilitatea reabilitării Castrului Roman şi a străzilor din Cartierul Băi Sărate.

În conformitate cu prevederile hotărârii de adoptare a master-planului, pentru proiectele acceptate la finanţare, Guvernul României suportă 85% din cheltuielile eligibile. Administraţia publică locală a depus  până în momentul de faţă 49 de cereri de finanţare pentru proiecte de modernizare a oraşului, din care 17 pe fonduri europene şi 32 guvernamentale.

Cristian Matei, primarul municipiului Turda, afirma întru-un interviu: ”În timp ce primarul Clujului se laudă, edilul Turzii ar putea face, şi astfel Turda ar putea ajunge la un moment dat să arate mai bine decât Clujul”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii