Stare de Alertă pentru încă 30 de zile! Iohannis anunță că nu se vor introduce măsuri de relaxare, dar nici restricții

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri, că s-a luat decizia prelungirii stării de alertă pentru încă 30 de zile, în urma discuțiilor purtate cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și miniștrii de Interne și cel al Sănătății.

Acesta anunță că, la momentul actual, situația nu impune introducerea de măsuri de restricție, la fel cum nici relaxări nu vor avea loc. Conducătorul țării îi îndeamnă pe români să se protejeze pe ei înșiși și pe cei din jur.

Iohannis a mai declarat că va face un apel cadrul summitului Consiliului European de vineri, ca România să primească sprijin pentru revigorarea situației economice din prezent.

Declarațiile președintelui:

„Bună ziua!

Am finalizat o discuție de lucru importantă pe care am avut-o împreună cu Premierul Orban, cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali. Am analizat situația epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare și pot să vă comunic câteva lucruri.

Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19.

Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!

Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!

În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare.

Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări.

În acest context, totuși îngrijorător, dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorarea economică. Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire – și o să prezinte la momentul oportun – noi și noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat. Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut.

Și tot în legătură cu revigorarea economică este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles, în Consiliul European. Este foarte important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economiei. Pentru asta mă voi lupta acolo – împreună cu mine toată echipa României.

În concluzie, starea de alertă continuă. Atenție, protejați-vă, protejați-i pe ceilalți! Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău