Separatoarele de pe DN1 îi împiedică pe locuitorii din Tureni să ajungă la casele și terenurile lor

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Locuitorii comunei Tureni au ajuns în situația în care nu mai pot ajunge la locuințele și terenurile lor din cauza separatoarele de beton și a gardurilor montate pe DN1 de CNAIR.

Primarul comunei Tureni, Daniela Mănăilă, a declarat că situația este una disperată, oamenii nevând acces nici la sura de apă de unde se alimentează tot satul.

„Nu ştiu dacă în România mai există vreo situaţie cum este la Tureni, de pe Dealul Dăbăgăului până la ieşire din comună sunt numai garduri amplasate pe mijlocul drumului. Nu s-a ţinut cont de faptul că aici trăiesc aproape 3.000 de oameni, că avem terenuri agricole de o parte şi de alta a drumului naţional, că avem o sursă de apă de unde tot satul aduce apă şi nu avem acces la această sursă. Sunt cam 10 kilometri de gard de sârmă şi separatoare de beton pe raza comunei, peste care nu putem trece cu maşinile”, a explicat primarul, potrivit Mediafax.

Mai mult, proprietarii terenurilor agricole trebuie să ocolească cu tractoarele 7 kilometri pentru a ajunge la terenurile pe care le dețin.

”Situaţia este gravă şi pentru proprietarii de terenuri agricole, care trebuie să ocolească cam 7 kilometri cu tractoarele ca să poată ajunge la pământurile lor. Terenurile sunt la un kilometru de sat, dar nu pot ajunge la ele decât dacă ocolesc din cauza separatoarelor de beton. Sunt 7 kilometri la dus, 7 la întors, timp pierdut, motorină consumată. O comună întreagă este blocată”, a explicat Daniela Mănăilă.

Primăria comunei Tureni a trimis o adresă la CNAIR solicitând amenajarea unei breșe pentru locuitorii din Tureni. Au trecut trei luni și încă nu a primit răspuns.

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău