În ce condiții s-ar putea relaxa regulile de izolare. Ce spune Raed Arafat

Restricțiile zonale, acolo unde vor crește cazurile de COVID-19, ar putea fi soluția pentru următoarea perioadă, anunță Arafat

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a anunțat, duminică seara, că e posibil ca în viitorul apropiat să se impună restricții doar în anumite zone ale țării, acolo unde bilanțul infectărilor cu coronavirus este în creștere îngrijorătoare, relatează Digi24.

„Este posibil să se ajungă la măsuri zonale, regionale, de restricție, acolo unde apar zone foarte afectate. Acest lucru este posibil. Normal că nu-l decide o persoană, dar asta se face în baza analizelor care se fac la Institutul Național de Sănătate Publică și de către specialiștii în domeniu. Deci, asta este realitatea, este posibil să vedem anumite măsuri care se iau în anumite zone, unde numărul cazurilor este în creștere semnificativă comparativ cu numărul populației”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a devenit un scenariu tot mai des menționat de liderii politici, după ce Arafat a vorbit despre asta și vineri, spunând că „s-ar putea, la nivel local, să se ia măsuri mergând de la închiderea parcurilor la interdicția (circulației – n.r.) pe anumite zone și toate aceste aspecte care pot limita contactul și pot crește distanța. Orice poate să se întâmple, pe un plan zonal, inclusiv închiderea teraselor, pentru limitarea răspândirii”.

Tot despre restricții pentru Terase a vorbit și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, avertizând că „în funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Toată lumea și-a asumat măsurile de relaxare, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”.

Premierul Ludovic Orban a vorbit și el, sâmbătă, despre reimpunerea unor restricții, însă a declarat că Guvernul nu își dorește să se mai ajungă la astfel de măsuri, însă acest lucru „depinde de respectarea regulilor”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii