REALIZAREA UNUI CAMPUS ŞCOLAR LA COLEGIUL MIHAI VITEAZU DIN TURDA A RĂMAS DOAR PE HÂRTIE

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Intenţia municipalităţii turdene de a concesiona suprafaţa de 1419 metri pătraţi de teren dar şi o clădire anexă din incinta Colegiului Naţional Mihai Viteazu către un investitor privat a revoltat consilierii locali liberali.

Liberalii s-au opus înstrăinării prin concesiune a terenului unei şcoli şi au solicitat ca investiţiile în astfel de zone să fie controlate direct de municipalitate. La rândul lor PSD-iştii au agreat idea concesionării terenului către un investitor în condiţiile în care acesta e nefolosit, iar bugetul local nu dispune de bani suficienţi pentru investiţii.

Proiectul de hotărâre, care a trecut în final de votul Consiliului Local, în ciuda împotrivirii consilierilor PNL, prevedea închirierea prin licitaţie a unui teren de 1419 mp din incinta renumitului Colegiu şi a unei clădiri anexe de 260 de mp. Atât terenurile, cât şi clădirea nu au acum utilitate didactică, motiv pentru care ar urma să se construiască un teren denumit ”multisportiv”.Terenul ar urma să fie folosit gratuit de către elevii Colegiului Naţional Mihai Viteazu, zilnic până la ora 14.00 în timpul perioadei şcolare, preţul concesiunii fiind stabilit la circa 1500 de lei lunar, pe o durată de 15 ani.

Astfel, această propunere a fost criticată de către consilerii PNL, care susţin că terenurile şcolilor din municipiu nu ar trebui să fie date în folosinţă prin concesionare către investitori privaţi şi că ar trebui să găsească resurse pentru a investi în şcoli.

În timp ce liberalii spun că administraţia locală pereclitează dezvoltarea viitoare a investițiilor la Colegiu, inclusiv ideea construirii unui campus şcolar, primarul crede că proiectul campusului ar putea continua sub o altă formă. Cristian Matei a atras atenţia că studiul de fezabilitate pentru proiectul campusului şcolar este expirat. Acest fapt i-a nemulţumit pe liberali, întrucât în acest an s-a alocat de la bugetul local  circa 1,5 milioane de lei, doar pe studii de fezabilitate.

Astfel, în absenţa unor clarificări de natură financiară, consilierii locali liberali au adus tot felul de comentarii,moment în care primarul Cristian Matei le-a reproşat acestora că ”nu vor să se facă ceva în oraş”, cerându-le să pună capăt şi să se voteze.

Proiectul de hotărâre, care a trecut în final de votul Consiliului Local, în ciuda împotrivirii consilierilor PNL.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău