accident

RAR vrea să mute sediul din Florești în Apahida

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a dezvăluit că se poartă discuții avansate cu reprezentanții Registrului Auto Român care doresc să construiască un nou sediu în comuna Apahida.

”Vom relua discuțiile cu cei de la RAR pentru a găsi o soluție să aducem RAR de la Florești în Apahida. Dacă ar veni în Apahida le putem pune la dispoziție un teren de 1,5 hectare într-o locație pe care deja am identificat-o. Locația este foarte bine amplasată, la centură, în zona Avicola. Se poate intra din centură și să se iasă în drumul național spre Jucu. Pentru comuna noastră ar însemna un alt pas spre dezvoltare. RAR aduce și alte firme și agenți. Din discuțiile avute cu directorul RAR de la Cluj, se pare că se dorește construcția unei clădiri moderne, care să adăpostească toate serviciile conexe: înmatriculări, plata taxelor, ridicarea numerelor. Dacă vor agrea locația voi intra cu o propunere în Consiliul local”, a declarat Fati

Au fost discuții și acum trei ani

RAR a dorit să mute sediul din Florești într-o clădire nouă și acum trei ani, atunci însă propunerea primarului Grigore Fati nu a fost aprobată de Consiliul local. Și atunci discuțiile au fost destul de avansate, a fost identificat și un teren, dar în ședința de Consiliul local, consilierii PDL de la acea vreme au votat împotrivă. Primarul din Florești a făcut atunci o contraofertă, le-a oferit terenul, astfel că RAR a rămas în Florești.

”Am mai avut o discuție în urmă cu trei ani. Atunci am avut o solicitare prin Consiliul județean să alocăm terenul pentru construcția unei clădiri noi, moderne și RAR să se mute la Apahida. Din păcate o parte din consilierii locali nu au dorit acest lucru și nu am putut să continuăm acest demers până la capăt. Se pare că acum există un interes destul de mare din partea celor de la Registrul Auto Român și eu consider că trebuie să fi un interes major și din partea noastră. RAR ar aduce ceva nou în comuna noastră și sper ca de data aceasta, dacă vor fi mulțumiți de propunerea pe care o fac ca și alocare de teren să fie de acord și Consiliul local”.

Se va muta și Serviciul de Permise și Înmatriculări

Potrivit declarațiilor făcute de primarul Fati noua clădirea va cuprinde și serviciul de Permise și Înmatriculări care în acest moment se află în cartierul Gheorgheni, cauzând o supra-aglomerare a zonei respective spre nemulțumirea riveranilor. Primarul Emil Boc și-a manifestat în repetate ocazii dorința ca acel serviciu să fie mutat într-o locație aflată la periferie.

Primarul Emil Boc a declarat că va transmite o cerere scrisă Ministerului de Interne pentru a găsi o locație pentru Serviciul de Înmatriculări în afara orașului.

”Mă deranjează prezența Serviciului de Înmatriculări în Gheorgheni. Am cerut verbal, dar acum o să solicit și scris Ministerului de Interne să găsească o soluție în afara Clujului, eventual unde e și RAR pentru a fi mutat din centrul orașului. În centrul unul cartier rezidențial se află Serviciul de Înmatriculări. Am discutat și cu domnul prefect, dar decizia aparține Ministerului de Interne. În primul rând conducerea Serviciului a fost complet nepregătită deși se știa de afluxul acesta de mașini și nu au luat nicio măsură. Stau oamenii 3-4 luni să își înmatriculeze mașina. Acest lucru înseamnă o reacție proastă a unui serviciu ce trebuie să servească cetățeanul. Dacă statul a dat această lege trebuia să ia și măsuri astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să stea patru luni. Oamenii din cartier sunt disperați. Un serviciu cu un asemenea flux de persoane nu poate fi în centrul orașului de aceea sper ca Ministerul de Interne să găsească o soluție pentru a achiziționa o clădire undeva în afara orașului”, a declarat primarul Emil Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii