Acasă Politic Prostocrația politică de Huedin

Prostocrația politică de Huedin

Prostocrația politică de Huedin

Dacă cineva spune prostii, ține de cât îl duce capul, dar când îi ia de fraieri pe alții, este chestiunea fiecăruia cât acceptă. Poate să nu-ți placă un partid sau altul, dar atacarea suburbană a PSD-ului, când tu nu ai fost în stare să faci ceva în orașul Huedin, trădează înțelegerea primitivă a politicii, incompetența și impostura.

Nici chiar în politică ura nu poate înlocui nepriceperea. În cazul de față, „diletantul” (der Dilettant) politic Moroșan creează handicapuri orașului Huedin, care ar avea nevoie de democrație, cultură și de schimbări ca de AER.
Această înțelegere rudimentară a politicii pe aceste meleaguri huedinene, cu efecte întinse, de durată, pe care o vor duce și deconta copiii noștri nu este în regulă. Consecințele acestei situații sunt dezastruoase. Nu există ceva pe care primarul Mircea să fi pus mâna și să nu se fi stricat: străzi asfaltate prost, pavele ondulate, terenuri de sport fără toalete, sistem sanitar deficitar, învățământ subfinanțat etc. În schimb, promovarea celor mai slabi este fără precedent în istoria orașului Huedin.

Citește și: Liviu Alexa a MURIT în PSD și politică, odată cu Dragnea și Dăncilă. Episodul 3

La ilegalități și corupție stăm cel mai bine, Huedinul nu mai are nici o discuție publică a propriei situații, iar de dezbateri fuge chiar „Șeful”! Comunele din jur vin cu propuneri, cu soluții, cu proiecția unor valori (Sâncrai, Negreni, Izvorul Crișului – accesări de milioane de euro) – Huedinul STĂ! Neisprăviții noștri, camarila primarului nu au răspunsuri, dar gângavii scot etichete: cetățenii calificați, societatea civilă care spune lucrurilor pe nume sunt ba „penali”, ba „securiști”, ba „informatori”, ba „neromâni și vânduți”. De la „niște evrei” s-a trecut la „niște PSD-iști”, debitând prostii și atacând competența și civismul.
A crăpat pipota în voi când s-a reușit organizarea celei mai mari manifestări publice și aducerea în oraș a peste 100 de foști huedineni, actuali israelieni, cu ocazia comemorării Holocaustului din Huedin.

Unde este meritocrație, pluralismul este viu, spiritual, pulsează, iar bogăția este prezentă. Ce vedem acum în Huedin sunt nedreptăți fără sfârșit, pervertirea a orice și o ascensiune fără precedent a proștilor și a prostiei. În Huedinul condus de domnul primar Moroșan, cuvinte de tipul meritocrație nu-și găsesc rostul, nici măcar cuvântul mediocrație. Singurul cuvânt veritabil și antonim cuvântului meritocrație și care caracterizează conducerea și camarila din Primăria Huedin este prostocrația.

După marele profesor Andrei Marga, prostocrația este acțiunea reușită a nepregătiților, a proștilor care acaparează decizia în societate și mai ales impune proștii cu mijloacele statului, cauzând pierderi altora, în timp ce ei nu pierd decât „onoarea, ceea ce îi lasă reci”. În opinia noastră, prost este cel care luptă cu orice mijloc să intre în funcții publice, dar fiind depășit, cauzează pierderi celorlalți și societății implicit.
Ce ne mai spune prostul politic: „m-ați votat, deci eu decid”, chiar și atunci când în urma lui sunt doar ocazii ratate sau daune (ultimii 12 ani de administrație Moroșan Mircea sunt reprezentativi).

Dezastrul administrației Moroșan are o multitudine de fețe:

– Nepriceperea
– Incapacitatea de a articula o idee
– Incultura
– Lipsa vizibilă de judecată adecvată
– Lipsa de bun simț
– Insensibilitatea față de nevoile cetățenilor

Toate astea au dus la o lipsă de reacție a societății civile, a concetățenilor noștri, care spun că: „este vorba de niște proști ajunși să decidă și asta este”!

Așa s-a intrat într-un cerc vicios, în care poporul mințit cu sloganuri și promisiuni „alege” un ins depășit, care la rândul său abuzează de prerogativele sale și dă funcții unor neisprăviți, care trompetează cât de bun este „Șeful Moroșan”, în vreme ce Huedinul nu realizează decât pierderi! Din nefericire, la aceasta oră în Huedin prostocrația a ajuns sistemică.

Huedineni, treziți-vă, nu vă fie frică și votați lucid viitorul copiilor voștri!

Articol redactat de cosilierii PSD

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version